O poliţistă americană găsită vinovată de uciderea unui tânăr şofer de culoare la periferia oraşului Minneapolis

Publicat:

O poliţistă americană care a împuşcat mortal un tânăr şofer afroamerican în cursul unui control de rutină în trafic în aprilie la periferia oraşului Minneapolis a fost găsită vinovată de omor prin imprudenţă, notează AFP, potrivit agerpres.

Kim Potter, 49 de ani, a afirmat mereu că a crezut că şi-a scos pistolul electric Taser atunci când în realitate şi-a scos arma de serviciu şi l-a împuşcat pe Daunte Wright, 20 de ani, care se opunea arestării în Brooklyn Center, în nordul Statelor Unite.


Citește și : Suedia cere din 28 decembrie un test negativ pentru toţi călătorii

Juriul a găsit-o vinovată de omor prin imprudenţă după trei zile de deliberări într-un tribunal din Minneapolis, unde această tragedie a redeschis rănile uciderii lui George Floyd.

Fosta poliţistă, care a pledat nevinovată, nu a reacţionat joi când a fost anunţat verdictul. Ea riscă o pedeapsă maximă de 25 de ani de închisoare în total şi sentinţa urmează să fie pronunţată în februarie.

“Remuşcările şi regretele sale pentru acest incident sunt copleşitoare”, a declarat avocatul ei, Paul Engh, după verdict, cerând judecătorului să o elibereze pe cauţiune. “Nu este în niciun caz un pericol pentru public”, a spus el.

La 11 aprilie 2021, poliţista patrula împreună cu un coleg care hotărâse să îl controleze pe şoferul unui Buick alb după săvârşirea unei contravenţii rutiere uşoare. Când şi-au dat seama că acesta era vizat de un mandat de arestare, au vrut să-l reţină.

Poliţista a descris situaţia din acea zi drept “potenţial periculoasă”. Daunte Wright, care nu era înarmat, nu a lăsat să îi fie puse cătuşele şi a pornit maşina pentru a fugi. Kim Potter şi-a scos arma din teacă, explicând că a crezut că a luat pistolul electric.

“Ne-am luptat să-l împiedicăm să fugă şi apoi totul s-a transformat în haos. Îmi amintesc că am strigat +Taser, Taser, Taser+ şi nu se întâmplă nimic. Iar colegul meu mi-a spus că l-am împuşcat”, a povestit ea vineri la bară, înainte de a izbucni în plâns.

Avocatul său a invocat eroarea umană şi efectul stresului pentru că a spus că ea încerca să-şi protejeze colegul.

Citește și : Purtarea măştii redevine obligatorie în spaţiile deschise din Spania

Dar pentru procurorul Erin Eldridge, Daunte Wright a murit din cauza manipulării imprudente a unei arme şi a neglijenţei unui agente care avea, totuşi, 26 de ani de experienţă.

Într-un comunicat transmis presei americane, familia victimei a spus joi că se simte “uşurată” că “s-au dat socoteală pentru această moarte absurdă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.