X

O profesoară din Rusia, arestată pentru că şi-a declarat ‘sprijinul’ pentru Ucraina şi a incendiat o şcoală

O profesoară din Rusia, arestată pentru că şi-a declarat ‘sprijinul’ pentru Ucraina şi a incendiat o şcoală

O profesoară din Rusia a fost plasată în arest preventiv pentru că a incendiat o şcoală, fără a provoca victime, după ce şi-a declarat “sprijinul pentru armata ucraineană” într-un video pe internet, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă local, relatează AFP.

Potrivit canalelor de Telegram ruseşti Mash şi Shot, Galina S. a fost manipulată de “escroci ucraineni”, care au determinat-o de asemenea să împrumute bani, potrivit stiripesurse.

Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Autorităţile ruse au acuzat-o că a postat duminică pe internet “un video în care susţine armata ucraineană”, după care “a incendiat o şcoală” în Ceboksarî, centrul Rusiei.

“Incendiul a fost stins rapid şi nicio persoană nu a fost rănită”, a precizat Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

A fost deschisă o anchetă în legătură cu un “act terorist”, iar profesoara a fost plasată în arest preventiv pentru două luni, a spus sursa citată.

Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

De la începutul ofensivei ruse în Ucraina în februarie 2022, numeroase persoane au fost arestate, fiind acuzate că au pregătit acte de sabotaj sau că s-au opus operaţiunii militare a Moscovei împotriva Kievului.

Potrivit canalului Telegram Shot, profesoara a fost contactată de ucraineni care s-au prezentat drept agenţi ai serviciilor de securitate ruse (FSB). La ordinul lor, ea a împrumutat bani de la rudele ei, care s-au declarat îngrijorate de “comportamentul ei ciudat” încă din vara anului trecut, a mai spus sursa citată.

Tags: arestprofesoararusiaucraina
Externe