O stațiune din Portugalia își testează toți locuitorii înainte de a-și deschide porțile pentru turiști

Publicat:

O staţiune din apropierea Lisabonei intenţionează să devină primul oraş din Portugalia care să-şi testeze toţi cei 200.000 de locuitori pentru a încerca să-i ajute să se bucure cât mai mult de vară, în ciuda crizei generate de coronavirus, potrivit Reuters, transmite și mediafax.

Autorităţile din Cascais speră să poată efectua 5.000 de teste pe săptămână printr-un acord cu compania farmaceutică Roche şi două laboratoare private independente.


Citește și: NATO îndeamnă Rusia să respecte în totalitate Tratatul ‘Ceruri Deschise’

Fiecare test costă 5 euro (5,45 USD) şi este plătit de municipalitate şi de mai mulţi patroni, a declarat viceprimarul, Miguel Pinto Luz.

„Aceste tipuri de iniţiative cresc şi încrederea oamenilor, care este necesară acum când încercăm să repornim economia”, a spus Pinto Luz înainte de a fi testat.

Testele în masă pentru anticorpi sunt luate în calcul de multe ţări pentru a accelera repornirea economiilor.

Citește și: Un apropiat al lui BoJo este bănuit că a încălcat măsurile de izolare

Portugalia, care are până în prezent aproape 30.000 de cazuri şi 1.277 de decese, uşurează lent restricţiile de la intrarea în carantină la jumătatea lunii martie.

Deşi testele arată dacă persoana a fost infectată cu COVID-19 sau nu, nu este clar încâ dacă prezenţa anticorpilor conferă imunitate permanentă organismului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.