O suedeză şi-a RĂPIT fiul şi l-a dus în Siria să-l facă JIHADIST

Publicat:

Un tribunal din Suedia a condamnat luni o femeie la trei ani de închisoare pentru răpirea fiului său şi ducerea acestuia într-o zonă din Siria controlată de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), transmite luni dpa, potrivit agerpres.

Femeia, o palestiniancă de 31 de ani născută în Suedia, a părăsit oraşul suedez Landskrona în august 2014 împreună cu fiul său, pe atunci în vârstă de aproape 2 ani.


Vezi şi: Meghan Markle ‘ARUNCĂ-N AER’ Casa Regală britanică

Tatăl copilului, de care femeia divorţase, a fost de acord ca aceasta să meargă cu băiatul în Turcia pentru o excursie. Totuşi, justiţia suedeză a descoperit că femeia a intrat fără permisiunea tatălui copilului pe teritoriul Siriei controlat de Stat Islamic.

Tribunalul districtual din oraşul Lund, din sudul Suediei, a decis că femeia a rămas voluntar în Siria, instanţa respingând declaraţia ei conform căreia intenţionase doar să facă o scurtă vizită în Siria din motive religioase.

Femeia, care s-a radicalizat înainte de a părăsi Suedia, afirmase că a fost forţată să rămână în Siria împotriva voinţei sale, întâi de militanţii SI până la finalul lui 2017 şi ulterior de forţele kurde care controlau tabăra de refugiaţi Al-Hol, din nord-vestul Siriei.

Citeşte şi: Washingtonul şi Seulul S-AU ÎNŢELES la bani pentru finanţarea trupelor americane

Ea s-a căsătorit în Siria la o lună după sosirea acolo şi a avut două fiice cu noul său soţ, un luptător străin tunisian. Postările sale pe Facebook sugerau că nu intenţiona să se întoarcă în Suedia, a explicat tribunalul din Lund.

Instanţa a adăugat că femeia avea cunoştinţă de conflictul din Siria şi de metodele violente ale SI atunci când a plecat spre această ţară. Călătorind în Siria, ea nu a permis contactul între fiul său şi tatăl acestuia. Anul trecut femeia a scăpat din tabăra Al-Hol şi a ajuns în Turcia alături de cei trei copii ai săi, ulterior fiind repatriată în Suedia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.