O trupă rock din Japonia îşi cere scuze pentru un videoclip incorect politic referitor la Cristofor Columb

Publicat:

O trupă rock din Japonia îşi cere scuze pentru un videoclip incorect politic referitor la Cristofor Columb

Grupul rock japonez Mrs Green Apple şi-a cerut scuze şi a retras un videoclip în care unul dintre muzicieni, jucând rolul lui Cristofor Columb, interpretează o melodie alături de bărbaţi cu aspect simian, a anunţat casa sa de discuri după controversa generată, informează vineri AFP.

Videoclipul “Columbus” îi înfăţişează pe cei trei membri ai grupului în rolurile lui Cristofor Columb, Napoleon Bonaparte, respectiv Ludwig van Beethoven, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

În videoclip, cele trei personaje celebre descoperă o insulă locuită de persoane care seamănă cu maimuţele, pe care le învaţă să călărească şi să tragă o ricşă.

Potrivit unei declaraţii dată publicităţii joi, a doua zi după lansarea videoclipului, de casa de discuri a grupului, Universal Music Japan, conţinutul acestuia dezvăluie “o lipsă de înţelegere a contextelor istorice şi culturale”.

Unul dintre membrii grupului, Motoki Ohmori, şi-a prezentat la rândul său scuze. “N-am avut niciodată intenţia de a crea conţinut discriminatoriu sau de a promova o poveste tragică”, a afirmat el.

Videoclipul a stârnit numeroase critici pe reţelele sociale, utilizatorii denunţând aluzii la sclavie şi discriminare.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

“O viziune a istoriei conform căreia Cristofor Columb a fost un erou care a ‘descoperit’ noul continent este depăşită”, a scris un utilizator pe reţeaua socială X. “Ceea ce s-a întâmplat după Cristofor Columb a fost genocidul populaţiilor autohtone şi sclavia”, a adăugat el.

“Chiar nu a fost nimeni” în echipa implicată în lansarea acestui nou videoclip “care să fi studiat istoria lumii?”, a scris indignat autorul unui comentariu pe YouTube.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fermierii cer prelungirea „de urgență” a procedurii de licențiere a importurilor de cereale și oleaginoase

Fermierii cer prelungirea „de urgență” a procedurii de licențiere a importurilor de cereale și oleaginoase Asociația „Forța Fermierilor” cere „de urgență” Guvernului prelungirea procedurii de...

Ruşii au bombardat Odesa cu o rachetă balistică

Ruşii au bombardat Odesa cu o rachetă balistică Un atac al Rusiei cu rachetă balistică asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei, a lovit o infrastructură...

Victor Parlicov pleacă la Forumul Tranziției Verzi 4.0

Victor Parlicov pleacă la Forumul Tranziției Verzi 4.0 Ministrul Energiei, Victor Parlicov, va participa, în perioada 26-28 iunie, la Forumul Tranziției Verzi 4.0 din Bulgaria....

ANRE a făcut publice datele privind producția locală de energie electrică

ANRE a făcut publice datele privind producția locală de energie electrică În primul trimestru al anului 2024, producția locală de energie electrică a totalizat 463...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.