O ucraineancă de 98 de ani a supraviețuit miraculos după ce a mers 10 km prin zonele de război din Donețk

Publicat:

O ucraineancă de 98 de ani a supraviețuit miraculos după ce a mers 10 km prin zonele de război din Donețk

Lidia Stepanivna, în vârstă de 98 de ani, a mers 10 km prin zonele de război din estul Ucrainei, pentru a scăpa din Ocheretyne, un sat din raionul Pokrovsk, regiunea Donețk, ocupat de ruși. Bătrâna și-a lăsat casa în urmă și a traversat linia frontului fără să aibă apă și mâncare, sprijinită de un baston, pentru a ajunge în zonele controlate de Kiev.

Într-un videoclip postat luni de poliția ucraineană pe rețelele de socializare, femeia, identificată drept Lidia Stepanivna, a spus că a mers fără să aibă nici mâncare, nici apă și în ciuda faptului că a căzut și s-a lovit de mai multe ori, „caracterul” a făcut-o să continue drumul, scrie Reuters.


„Am supraviețuit acelui război (Al Doilea Război Mondial) și supraviețuiesc acestui război”, spune Stepanivna în videoclipul care o arată stând pe un pat într-un adăpost ucrainean, îmbrăcată într-o haină supradimensionată și cu o eșarfă legată pe cap, având un baston de lemn în mână. “Am rămas fără nimic. Dar am mers pe picioarele mele, în Ucraina mea”. Lidia a mers toată ziua, fără mâncare sau apă, a căzut din cauza epuizării de câteva ori. S-a ajutat de un baston și de „caracterul ei”.

În toiul bombardamentelor, bătrâna a rămas în mod miraculos în viață și nevătămată. Ea a spus că războiul pe care Rusia îl poartă acum împotriva țării sale nu se aseamănă cu cel de-al Doilea Război Mondial. „Casele ard și copacii sunt dezrădăcinați”, a spus ea.

Ministerul de Interne al Ucrainei a declarat într-un comunicat pe site-ul său că femeia a fost descoperită de armata ucraineană și predată poliției, care a dus-o la un adăpost pentru evacuați. „Oamenii legii caută rudele femeii”, a transmis ministerul. Războiul, aflat acum la al treilea an, a ucis mii de oameni, a transformat orașele și satele ucrainene în ruine și a strămutat milioane de oameni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jennifer Lopez şi Ben Affleck au fost împreună la un eveniment, deşi locuiesc separat

Jennifer Lopez şi Ben Affleck au fost împreună la un eveniment, deşi locuiesc separat Actorul şi producătorul Ben Affleck şi soţia sa, artista Jennifer Lopez,...

Caz ciudat și unic. Un copil de 7 ani a înghițit un creion de 10 cm fără să se rănească

Caz ciudat și unic. Un copil de 7 ani a înghițit un creion de 10 cm fără să se rănească Un băiat de 7 ani...

Google majorează investiţiile în centrul de date din Finlanda

Google majorează investiţiile în centrul de date din Finlanda Gigantul de căutare şi publicitate online Google a anunţat luni că va investi o sumă suplimentară...

Rapperul P. Diddy se scuză după publicarea unei înregistrări în care îşi loveşte fosta iubită

Rapperul P. Diddy se scuză după publicarea unei înregistrări în care îşi loveşte fosta iubită Rapperul american Sean "Diddy" Combs şi-a cerut scuze duminică pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.