O uriaşă uzină de tratare a gazelor aparţinând Gazprom în Extremul Orient rus, oprită după un incendiu

Publicat:

O uriaşă uzină de tratare a gazelor aparţinând Gazprom în Extremul Orient rus, inaugurată în luna iunie de preşedintele Vladimir Putin, a fost oprită vineri după o explozie urmată de un incendiu, care a fost stins ulterior şi nu s-a soldat cu victime, potrivit AFP, scrie agerpres

“Aprovizionarea cu gaze a uzinei a fost suspendată. Orice activitate a fost întreruptă, serviciile de urgenţă lucrând în continuare”, a indicat serviciul de presă al uzinei pentru agenţia de presă rusă Interfax.


Citește și : Centrul Carter ar putea trimite o misiune electorală în Venezuela

“Incendiul a fost stins complet. Locul incendiului este în curs de inspectare”, a precizat aceeaşi sursă pentru RIA Novosti, indicând că la originea incidentului a fost o “depresurizare”.

Imagini difuzate pe internet şi de televiziunea rusă arată o instalaţie de câteva zeci de metri înălţime, cuprinsă de flăcări.

“Nu au fost victime şi nici nu există vreo ameninţare pentru uzină”, a indicat serviciul de presă pentru AFP, fără a preciza dacă funcţionarea gazoductului Power of Siberia a fost afectată.

Uzina Amur Gas Processing Plant (GPP), prezentată drept una din cele mai importante uzine de tratare a gazelor din lume, este o componentă a conductei Power of Siberia, pe care o va alimenta cu gaze. Uzina se ocupă de transformarea acestor gaze în heliu, etan, propan, butan, între altele, destinate Chinei.

În cursul inaugurării primei linii în această vară, Vladimir Putin a declarat că proiectul costase “peste 1.000 de miliarde de ruble” (12 miliarde de euro la cursul actual), precizând că ultima etapă pentru intrarea în serviciu va avea loc în 2024-2025.

Citește și : Jurnaliştii Maria Ressa şi Dmitri Muratov au câştigat premiul Nobel pentru Pace

 

Ea este situată în apropierea unei uzine a grupului petrochimic Sibur, aflată în construcţie care va transforma gazele primite de la GPP în polimeri, granule utilizate pentru fabricarea unor articole din plastic, destinate de asemenea Chinei.

Acest complex de uzine se află în apropierea râului Amur, care marchează frontiera cu China, într-o regiune a cărei activitate este orientată în întregime spre China, în cadrul strategiei ruse de “pivot spre Est”, accentuată după de tensionarea relaţiilor Rusiei cu Occidentul în 2014. El reprezintă unul dintre cele mai mari investiţii în Rusia din ultimii ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.