Obligativitatea măştii în New York este NECONSTITUŢIONALĂ și nu poate fi pusă în aplicare

Publicat:

  • Un judecător a spus că guvernatorul Hochul și oficialii din domeniul sănătății din New York nu au autoritatea de a-și pune în aplicare măsură de obligativitate a măştii.
  • Impunerea obligativităţii măştii este neconstituțională și nu poate fi pusă în aplicare, a decis judecătorul.
  • „Urmărim orice opțiune pentru a inversa imediat acest lucru”, a spus Hochul într-un comunicat.

Un judecător din New York a decis că obligativitatea purtării măştii este neconstituțională și, prin urmare, nu poate fi pusă în aplicare.

În decizia sa de luni, judecătorul de la Curtea Supremă a ţinutului Nassau, Thomas Rademaker, a declarat că guvernatorul Kathy Hochul și Departamentul pentru Sănătate al statului nu au autoritatea de a pune în aplicare această obligaţie, care este în vigoare din decembrie, și că nu a avut aprobare de la legislatura statului.


Legea „a fost promulgată și adoptată ilegal de către o agenție de stat a unei ramuri a Executivului și, prin urmare, este nulă și inaplicabilă din punct de vedere juridic”, a scris Rademaker.

The New York Times a transmis că decizia va anula decizia de obligativitate a măştii în locuri publice, inclusiv în școli, dar că restricţiile locale vor rămâne în vigoare.

„Suntem puternic în dezacord cu această hotărâre și urmărim orice opțiune pentru a inversa imediat această decizie”, a spus Hochul într-un comunicat. Ea a adăugat că măsurile „ajută la prevenirea răspândirii COVID-19 și la salvarea de vieți”.

Purtarea obligatorie a măstii, care a intrat în vigoare pe 13 decembrie, impunea newyorkezilor să poarte măști de față în locuri publice interioare, inclusiv centre comerciale, clădiri de birouri, restaurante și lăcașuri de cult, precum și în transportul public. Companiile și locurile care necesită dovada vaccinării au fost scutite.

Această măsură trebuia să expire pe 15 ianuarie, dar Departamentul de Sănătate al statului a prelungit regula cu încă două săptămâni, până la 1 februarie.

„Promulgarea oricăror legi în acest scop este încredințată exclusiv Legislativului de stat”, a scris Rademaker în decizia sa. „În timp ce intențiile comisarului Bassett și ale guvernatorului Hochul par a fi îndreptate direct spre a face ceea ce ei cred că este corect pentru a proteja cetățenii statului New York, ei trebuie să-și ducă cazul în fața Legislativului statului”, a spus el, referindu-se la Comisarul interimar pentru sănătate al statului NY, Dr. Mary T. Bassett.

„Nicăieri în Legea sănătății publice nu i se acordă comisarului autoritatea de a face o lege”, a scris Rademaker. „În timp ce comisarul poate adopta reguli care par a avea puterea, efectul și greutatea deplină a unei legi, acele reguli trebuie să fie adaptate, corelate în mod necesar și atașate unei legi adoptate de Legislativul de stat”.

Rademaker a adăugat că decizia s-a limitat la dacă regula a fost adoptată în mod corespunzător și nu pune sub semnul întrebării eficacitatea sau necesitatea măștilor în prevenirea răspândirii coronavirusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.