Ofcom dezvăluie noua listă de cuvinte ‘jignitoare’

Publicat:

„Gammon” și „Karen” au fost adăugate pe lista cuvintelor jignitoare de către Ofcom, deoarece etichetele politice sunt clasificate de organizaţia de monitorizare pentru prima dată, transmite The Telegraph.

Termenii sus menţionaţi împreună cu „Remoaner”, „Snowflake” și „Boomer” au fost incluși de către autoritatea de reglementare a mass-media într-un sondaj de înjurături și fraze jignitoare care ar putea supăra audiențele TV și radio.


Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă un rapel al vaccinului său – Black News

Atitudinile publicului față de etichetele politice la modă, cum ar fi „Gammon”, utilizate pentru a insulta bărbații de vârstă mijlocie din mediul politic, vor fi gândite de Ofcom atunci când vor evalua plângerile în viitor.

Radiodifuzorilor li se poate solicita, de asemenea, să se gândească la aceste cuvinte (împreună cu fraze rasiale, non seculare și anatomice) atunci când produc programe, ca o modalitate de a se feri să provoace ofense nejustificate.

‘Limbaj potențial ofensator’

Adam Baxter, directorul pentru cerințe și siguranța spectatorilor, Ofcom, a menționat: „Opiniile oamenilor despre limbajul ofensator se pot schimba considerabil în timp.

„Așadar, pentru a ne asigura că stabilim și aplicăm regulile în mod eficient, este esențial să fim la curent cu modul în care spectatorii și ascultătorii gândesc și simt.”

El a adăugat: „Cercetările noastre au acoperit cea mai largă gamă de limbaj potențial ofensator”.

Fostul prezentator al BBC Newsnight, James O’Brien, a folosit perioada de timp „gammon” pe cadoul său LBC a fost utilizată de Ofcom pentru a sublinia modul în care sintagma este utilizată pentru a eticheta negativ o piesă de dreapta, în mod semnificativ a celor care ajută Brexit-ul.

Sondaj public

Ofcom a menționat că insultele asemănătoare cu „gammon” și „Karen”, o etichetă pentru o doamnă exigentă din clasa de mijloc, și-au câștigat doar semnificațiile peiorative în ultima vreme, impunând organismului de monitorizare să efectueze analize pentru a evalua cât de ofensive sunt la difuzare.

Sondajul privind atitudinile telespectatorilor în direcția acestor etichete politice a descoperit că, în principiu, acestea declanșează doar ofensă „ușoară” în comparație cu ofensa intensă a limbajului robust și a epitetelor rasiale.

În plus, a descoperit că, diferențiat de diferite fraze fără îndoială jignitoare, aceste atitudini politice semnificative nu au fost recunoscute de atât de mulți indivizi, indiferent de utilizarea lor în creștere on-line, deși generațiile tinere au fost mult mai susceptibile de a-și percepe acest lucru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.