Oficial militar rus: Ucraina dispune de drone care pot lovi adânc în interioriul Rusiei

Publicat:

Oficial militar rus: Ucraina dispune de drone care pot lovi adânc în interioriul Rusiei

Ucraina dispune de drone care pot lovi până la o distanţă de 2.500 de kilometri în interiorul Rusiei, dar capitala Moscova este bine protejată, a declarat miercuri un ofiţer de rang înalt din forţele aeriene ruse, potrivit Reuters.

Declaraţia lui Dmitri Bogdanov, comandantul departamentului de război radio-electronic din cadrul Forţelor Aerospaţiale ale Rusiei, transmisă iniţial de agenţia TASS, sugerează că porţiuni vaste ale teritoriului rus din proximitatea frontierei cu Ucraina sunt vulnerabile în faţa atacurilor cu drone, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

“Inamicul nu stă degeaba (…) Acum vehiculele aeriene fără pilot pot traversa o zonă de până la 2.500 de kilometri, iar multe regiuni (ale Rusiei) ştiu acest lucru”, a precizat responsabilul militar rus, vorbind la o conferinţă pe teme de securitate.

Acesta a mai menţionat că au fost luate măsuri pentru a proteja Moscova în faţa atacurilor ucrainene cu drone şi alte regiuni ruse îşi consolidează de asemenea apărarea anti-dronă.

Ucraina recurge tot mai mult la atacuri cu drone asupra Rusiei, ca tactică de război asimetric în timp ce pe frontul terestru trupele ucrainene pierd teren în faţa acţiunilor ofensive desfăşurate de armata rusă pe diferite sectoare ale frontului.

Aceste atacuri ucrainene cu drone s-au axat în special pe lovirea rafinăriilor ruseşti, dar au fost de asemenea vizate diverse ţinte militare şi elemente de infrastructură.

În faţa acestor atacuri, Rusia a recurs la o serie de măsuri defensive, printre care, pe lângă sistemele antiaeriene foloseşte de asemenea mijloace de război electronic pentru a doborî dronele sau a le abate de la ţintă, precum şi plase anti-dronă amplasate deasupra elementelor cheie ale rafinăriilor.

Un astfel de atac ucrainean cu drone în interiorul Rusiei a ţintit duminică un sistem radar strategic de alertă timpurie al armatei ruse care poate detecta ţinte pe o rază de circa 6.000 de kilometri, inclusiv lansările de rachete balistice intercontinentale cu încărcătură nucleară. Radarul atacat este un sistem ‘Voronej M’, amplasat în zona oraşului rus Orsk, în regiunea Orenburg, la aproximativ 1.500 de kilometri de cel mai apropiat teritoriu aflat sub controlul Kievului.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Conform unei surse din serviciile secrete ucrainene, drona a fost lansată de la circa 1.800 de kilometri. Serviciul în limba rusă al postului american Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a prezentat imagini din satelit ce ar arăta avarii ale acelui sistem radar. Potrivit unor website-uri militare, atacul ar fi avariat clădiri administrative ale sistemului radar, dar nu radarul în sine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, acuzat că a călcat strâmb

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, acuzat că a călcat strâmb Episcopul de Bălţi şi Făleşti, apropiat al Moscovei, ar avea un fiu, născut dintr-o relaţie...

Studenții anului doi ai Academiei Militare au participat la Cursul de Instruire pentru Comandanți Inferiori

Studenții anului doi ai Academiei Militare au participat la Cursul de Instruire pentru Comandanți Inferiori Studenții anului doi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au...

De ce NU au comentat liderii de la Chișinău retragerea președintelui Joe Biden din cursa prezidențială americană

De ce NU au comentat liderii de la Chișinău retragerea președintelui Joe Biden din cursa prezidențială americană Decizia președintelui american Joe Biden de a renunța...

Haos pe o insulă din Grecia, după ce a fost ‘invadată’ de peste 10.000 de pasageri ai unor vase de croazieră

Haos pe o insulă din Grecia, după ce a fost 'invadată' de peste 10.000 de pasageri ai unor vase de croazieră Fermecătoarea insulă elenă Santorini...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.