Olesea Stamate spune că există forțe care se opun procesului de Vetting

Publicat:

Olesea Stamate spune că există forțe care se opun procesului de Vetting

Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, a avertizat asupra rezistenței întâmpinate în sistemul judiciar în ceea ce privește procesul de Vetting.

Într-un interviu acordat emisiunii „În Context” de la Moldova 1, Stamate a dezvăluit că există forțe, atât în instanțele de judecată, cât și în sistemul procuraturii, care încearcă să împiedice și să tergiverseze acțiunile guvernului în cadrul Evaluării Extraordinare a judecătorilor și procurorilor. 


Citeşte şi: Viktor Orban, otrava Ucrainei în UE – Stiripesurse.md

În contextul audierilor judecătorilor și prelungirii concursului pentru funcția de procuror general, Stamate a subliniat că majoritatea candidaților sunt dispuși să se supună procesului de evaluare, considerându-l esențial pentru reforma justiției în Republica Moldova.

Olesea Stamate spune că există forțe care se opun procesului de Vetting

Cu toate acestea, a recunoscut existența unor mici neplăceri în desfășurarea procesului, subliniind importanța continuării acestuia în beneficiul țării.

Referitor la prelungirea stării de urgență, Stamate a evidențiat că autoritățile se pregătesc pentru ieșirea din această stare, dar a adăugat că detaliile exacte privind actele normative necesare rămân de stabilit.

Aceasta a menționat, de asemenea, importanța adoptării unor legi specifice, cum ar fi Legea sancțiunilor, pentru a asigura o tranziție eficientă și corespunzătoare către o perioadă post-stare de urgență.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău Comuniștii și socialiștii vor avea un nou coleg în Parlament. Este vorba despre Said-Muhmat Amaev,...

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit Premierul ungar Viktor Orbán a vorbit despre schimbările care au...

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlament. Magistrații de la Curtea...

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa Prinţesa Kate va lua parte la tradiţionala paradă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.