Olimpiada Republicană la Geografie se desfășoară la Chișinău

Publicat:

Olimpiada Republicană la Geografie se desfășoară la Chișinău

169 de elevi din întreaga țară participă la ediția din anul curent a Olimpiadei Republicane la Geografie. Competiția se desfășoară în perioada 09-11 mai la Liceul Teoretic „N. V. Gogol” din Chișinău.

Prezentă la festivitatea de deschidere a evenimentului, Adriana Cazacu, secretar de stat la Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat participanții pentru performanțele lor în studierea geografiei și i-a încurajat să continue studiul aprofundat al disciplinelor școlare îndrăgite.


„Geografia este una dintre cele mai interesante și fascinante discipline școlare.  Sper ca unii dintre olimpicii la geografie să devină, ulterior, savanți și să contribuie la soluționarea problemelor stringente cu care se confruntă astăzi umanitatea. De altfel, tot la geografie aflăm și că suntem europeni, precum și informații detaliate despre această parte a lumii. Sper să ne vedem cât mai curând posibil visul  împlinit și să devenim membri ai Uniunii Europene”, a menționat Adriana Cazacu.

Olimpiada Republicană la Geografie este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, în colaborare cu membrii Consiliului Olimpic Republican și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

Participanții au fost delegați de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului, conform Regulamentului privind concursurile și olimpiadele școlare, urmare a etapei raionale/municipale a Olimpiadei la Geografie.

Probele de concurs se vor desfășura pe parcursul zilei de vineri, 10 mai, iar festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 11 mai, ora 12:00, la Liceul Teoretic „N. V. Gogol” din Chișinău.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei

POLITICO: Kamala Harris, noul sac de box al Rusiei Ieşirea lui Joe Biden din cursa pentru alegerile prezidenţiale a luat prin surprindere inclusiv Moscova. Şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.