Omagii din toată lumea la vestea încetării din viaţă a legendei muzicii americane Aretha Franklin

Publicat:

Numeroase personalităţi din lumea întreagă au adus un omagiu legendei muzicii americane Aretha Franklin, decedată joi la Detroit, la vârsta de 76 de ani, SUA deplângând dispariţia unei “comori naţionale”, informează AFP, conform agerpres.

Fostul preşedinte democrat Bill Clinton, pentru care “regina muzicii soul” cântase în cursul învestiturii sale în 1993, a spus că “deplânge pierderea prietenei sale”, “una dintre cele mai mari comori naţionale americane”.


Citește și : Mali: Preşedintele în exerciţiu Keïta, reales într-un nou mandat de cinci ani

“Ea ne-a emoţionat sufletele timp de peste 50 de ani. Era elegantă, graţioasă şi ferm intransigentă în munca sa artistică. Ea va fi întotdeauna regina muzicii soul şi mult mai mult pentru toţi cei care o cunoşteau personal şi prin muzica sa”, a afirmat Clinton.

“Regina muzicii soul, Aretha Franklin a decedat. Ea a fost o femeie excepţională, care a beneficiat de un minunat dar de la Dumnezeu, vocea sa. Ne va lipsi”, a scris într-un mesaj pe Twitter şi actualul preşedinte american Donald Trump.

“Ea nu merită doar RESPECTUL nostru, ci de asemenea recunoştinţa noastră eternă pentru că ne-a deschis ochii, urechile şi inimile. Odihneşte-te în pace pentru totdeauna, prietena mea!”, a spus la rândul ei Hillary Clinton.

Dispariţia Arethei Franklin, care cântase de asemenea şi la învestitura lui Barck Obama, a fost urmată de numeroase reacţii în lumea muzicii.

O altă legendă a muzicii americane, Diana Ross, a scris pe Twitter că “se roagă pentru sufletul de aur minunat” al interpretei celebrelor piese “Respect” şi “I Say a Little Prayer”.

“Să păstrăm toţi un moment de reculegere pentru a mulţumi vieţii fabuloase a Arethei Franklin, regina sufletelor noastre, care ne-a inspirat pe toţi timp de atâţia şi atâţia ani”, a scris pe Twitter fostul star al Beatles-ilor, Paul McCartney.

Citește și : Comisia Europeană a dat asigurări că a încurajat Italia să investească în infrastructură

Elton John a evocat “o lovitură pentru toţi cei care iubesc muzica adevărată”. Mick Jagger a salutat o personalitate “atât de exaltantă” şi, semn că ea transcende generaţiile, rockeri precum Liam Gallagher şi Ringo Starr i-au adus de asemenea omagiul lor.

Potrivit cântăreţului portorican Ricky Martin, prima femeie care a fost admisă în ‘Rock and Roll Hall of Fame’, panteonul american al rock-ului, “va fi întotdeauna reamintită şi admirată”.

El a salutat o femeie “extrem de importantă pentru muzică, cultură şi drepturile civice”, cuvinte care sunt un ecou al celor ale pastorului Jesse Jackson, celebrul apărător al drepturilor civice americane, un apropiat al defunctei.

“Ea s-a bătut până la capăt. Nu a încetat niciodată să servească, să vegheze asupra altora, să împartă. Noi îi mulţumim astfel. Ea ne lipseşte deja enorm”, a declarat el pe canalul WDIV, părăsind joi dimineaţă domiciliul artistei unde ea tocmai încetase din viaţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria ‘cel mai bun lungmetraj internaţional’

Oscar: Franţa îşi modifică procedura de selecţie la categoria 'cel mai bun lungmetraj internaţional' Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) din Franţa a decis să modifice...

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.