OMS a trimis material medical pentru Gaza la frontiera egipteană, în aşteptarea unui acces umanitar

Publicat:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat sâmbătă că material medical acoperind nevoile a 300.000 de persoane în Fâşia Gaza a ajuns pe un aeroport egiptean din apropierea enclavei palestiniene, în aşteptarea unui acces umanitar, relatează AFP.

Potrivit OMS, materialele vor putea fi livrate odată ce accesul umanitare va putea fi stabilit prin punctul de trecere Rafah din sudul Gazei, la frontiera cu Egiptul.


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

Un avion care a transport 78 m3 de materiale de la centrul logistic al OMS din Dubai a aterizat pe aeroportul egiptean de la El-Arish, arată OMS într-un comunicat.

‘Cu fiecare oră care trece cu materialul staţionat de partea egipteană a frontierei, fete şi băieţi, femei, bărbaţi, în special persoanele vulnerabile sau handicapate, vor continua să moară, în timp ce echipamentele care îi pot salva se află la mai puţin de 20 km’, atenţionează OMS.

Aceste echipamente acoperă ‘nevoile a 300.000 de persoane’, inclusiv femei însărcinate, şi includ materiale pentru îngrijirea a 1.200 de răniţi, 1.500 de suferinzi de probleme cardiace, diabet sau probleme respiratorii, precum şi 235 de kituri de prim-ajutor al răniţilor.

OMS a cerut deschiderea imediată a postului de frontieră de la Rafah pentru a se permite livrarea de alimente, carburant, apă şi alte produse esenţiale pentru supravieţuire.

Postul de la Rafah este închis de marţi după trei bombardamente în mai puţin de 24 de ore, care au avaria mai ales terminalul din partea palestiniană.

Egiptul a primit joi o primă încărcătură umanitară pentru Gaza, provenită din Iordania.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Conform agenţiei oficiale WAM, Emiratele Arabe Unite au trimis vineri un avion cu ajutor medical de urgenţă la El-Arish, ce ar trebui expediat spre Gaza prin punctul de frontieră Rafah.

În paralel, trei avioane din Turcia cu ajutoare umanitare au aterizat sâmbătă pe acelaşi aeroport.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ulianovschi îl felicită pe Trump pentru decizia de a promova tineri, după o eră a veteranilor

Ulianovschi îl felicită pe Trump pentru decizia de a promova tineri, după o eră a veteranilor Fostul ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene,...

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene În cadrul Summitului Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni...

Votat în prima lectură: Modificarea convenției regionale cu privire la regulile de origine preferențiale paneuromediteraneene

Votat în prima lectură: Modificarea convenției regionale cu privire la regulile de origine preferențiale paneuromediteraneene Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai...

Cursul valutar oficial BNM la 19 iulie 2024

Cursul valutar oficial BNM la 19 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 19 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7666 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5955 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2952 Coroana...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.