OMS: Riscul de gripă aviară H5N1 la oameni rămâne scăzut, dar trebuie să fim pregătiţi

Publicat:

Răspândirea recentă la mamifere a gripei H5N1 – cunoscută în mod obişnuit ca gripa aviară – trebuie să fie monitorizată, dar riscul pentru oameni rămâne scăzut, a indicat miercuri Organiza Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, potrivit agerpres.  

H5N1 s-a răspândit printre păsările de curte şi sălbatice de 25 de ani, a explicat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dar informaţii recente de infecţii la nurcă, vidre şi lei de mare “trebuie monitorizate îndeaproape”.


Citește și : Reţeaua Twitter a fost restricţionată în Turcia

El a menţionat că riscul pentru oameni a rămas scăzut, cazurile umane fiind rare de când tulpina gripei a apărut în 1996.

“Dar nu putem presupune ca aşa va rămâne şi trebuie să ne pregătim pentru orice schimbare a status quo-ului”, a spus Tedros.

El a precizat că oamenii au fost sfătuiţi să nu atingă animale sălbatice bolnave sau moarte şi în schimb să raporteze astfel de cazuri autorităţilor locale şi naţionale, care monitorizează situaţia.

OMS a recomandat, de asemenea, consolidarea supravegherii în locuri în care oamenii şi animalele interacţionează. “OMS continuă, de asemenea, să coopereze cu producătorii pentru a se asigura că, dacă este nevoie, vor fi asigurate vaccinuri şi antivirale pentru uz global”, a afirmat, de asemenea, directorul OMS.

Citește și : Comerţul dintre Germania şi China a atins anul trecut un nivel record

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.