OMS: Trei spitale din Gaza vor fi evacuate

Publicat:

Planurile de evacuare a trei spitale din Gaza sunt în curs de desfășurare, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății.

Al Shifa, Spitalul Indonezian și Spitalul Al Ahli au cerut asistență, cerând ajutor pentru evacuarea pacienților, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, citat de Sky News.


Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Decizia vine după ce palestinienii au anunțat că cel puțin 12 persoane au fost ucise luni în urma unor lupte de la Spitalul indonezian. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a declarat „îngrozit” de atac.

Forțele de Apărare israeliene au susținut că trupele au răspuns la focurile de armă trase din spital. La fel ca toate celelalte unități medicale din jumătatea de nord a Gazei, Spitalul indonezian și-a încetat activitatea, dar încă adăpostește pacienți, personal și refugiați.

În weekend, 31 de bebeluși prematuri au fost evacuați din Al Shifa și duși la un spital din sudul Gaza. Luni, 28 dintre bebeluși au fost transportați în Egipt pentru tratament.

Forțele israeliene au capturat al Shifa săptămâna trecută pentru a neutraliza o rețea de tuneluri construită de Hamas sub spital.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

CITESTE SI

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare Un bărbat de 55 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un an și jumătate,...

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024 Toți membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi aleși până la începutul primăverii 2024....

Moldovenii REFUZĂ să vorbească limba română

Moldovenii REFUZĂ să vorbească limba română Un vlogger din România, Cosmin Avram, a vizitat recent Republica Moldova. Acesta a mers în UTA Găgăuzia, pentru a...

Capul unei celebre rețele de hackeri a fost arestat

Capul unei celebre rețele de hackeri a fost arestat Forţele de poliţie din Ucraina, Franţa, Germania, Norvegia şi Statele Unite l-au arestat, într-un efort comun,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.