Omul Kremlinului obţine o victorie controversată în alegerile din Extremul Orient rus

Publicat:

Candidatul susţinut de Kremlin a câştigat duminică alegerile regionale , potrivit rezultatelor oficiale publicate luni, observatorii punând însă la îndoială credibilitatea scrutinului în absenţa unui candidat al opoziţiei mai popular, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit rezultatelor definitive publicate de autorităţile locale, guvernatorul interimar al regiunii Primorie, Oleg Kojemiako, a câştigat alegerile regionale cu 61,88% din voturi. Rivalul său cel mai apropiat, Andrei Andreicenko, din partea Partidului Liberal-Democrat (LDPR, extrema dreaptă), a obţinut doar 25% din sufragii.


Citeşte şi: Proteste violente la Budapesta (VIDEO). Manifestanţii au forţat intrarea în televiziunea publică

Aceste noi alegeri pentru postul de guvernator au loc la trei luni după anularea de către comisia electorală locală a victoriei candidatului susţinut de partidul puterii, o decizie inedită luată din cauza numeroaselor nereguli constatate.

Candidatul comunist Andrei Işcenko, ce era cât pe ce să câştige primele alegeri din septembrie înainte de a constata cum numărarea voturilor s-a întors subit în defavoarea lui, nu a fost autorizat să se prezinte din nou în alegeri, sub pretextul că nu a primit suficiente semnături de la aleşii locali.

Fost guvernator al regiunii vecine Sahalin, Oleg Kojemaiko a fost numit de Kremlin guvernator interimar în septembrie, pentru a-l înlocui pe Andrei Tarasenko, implicat în acuzaţii de fraudă şi care nu a candidat în noile alegeri.

Citeşte şi: EXPLOZIE la sediul unui post de televiziune din Grecia – FOTO

Alegerile de duminică au fost un “meci cu sens unic”, a denunţat Grigori Melkonianţ, vicepreşedintele ONG-ului Golos, care a avut observatori desfăşuraţi pentru monitorizarea scrutinului.

La rândul său, un expert independent specializat în studiul alegerilor ruse, Serghei Şipilkin, a estimat că “adevăratul rezultat” al lui Oleg Kojemiako se situează, potrivit analizei sale statistice a scrutinului, la în jur de 46%.

Anularea alegerilor de comisia electorală locală în septembrie a fost o premieră pentru alegeri de acest nivel după sosirea la putere a lui Vladimir Putin. La scara Federaţiei Ruse, ultimele alegeri locale şi regionale au fost marcate de un regres al partidului Rusia Unită – cel mai important în aceste alegeri în ultimii zece ani – pe fondul nemulţumirii provocate de anunţarea unei viitoare majorări a vârstei de pensionare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.