‘Omul lui Putin’ avertizează lumea: ‘Ucraina riscă să târască Occidentul într-un război major cu Rusia’

Publicat:

‘Omul lui Putin’ avertizează lumea: ‘Ucraina riscă să târască Occidentul într-un război major cu Rusia’

Preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), Viaceslav Volodin, a avertizat joi că Ucraina atrage SUA şi Europa într-un război global major şi i-a îndemnat pe liderii occidentali să acţioneze într-un mod responsabil pentru a evita o catastrofă, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Invazia ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina a declanşat cea mai gravă ruptură în relaţiile dintre Rusia şi Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962. Rusia avansează acum de-a lungul liniei frontului în Ucraina.


Citeşte şi: Ultimele date despre premierul împuşcat în Slovacia – Stiripesurse.md

“Regimul de la Kiev târăşte SUA şi ţările europene într-un mare război”, a declarat Volodin, un aliat apropiat al lui Putin şi membru în Consiliul de Securitate al Rusiei.

‘Omul lui Putin’ avertizează lumea: ‘Ucraina riscă să târască Occidentul într-un război major cu Rusia’

Parlamentarii ucraineni încearcă să convingă SUA să permită Kievului să utilizeze armele furnizate de Statele Unite pentru a lovi teritoriul rus.

După cum a relatat miercuri publicaţia Politico, un grup de parlamentari ucraineni se află săptămâna aceasta la Washington pentru a obţine sprijinul Congresului în problema respectivă, întrucât capacităţile militare ale Ucrainei sunt acum limitate, iar Kievul doreşte să lovească depozitele militare ruseşti de pe teritoriul Rusiei.

“Acest drum duce la o tragedie care poate afecta întreaga umanitate”, a spus Volodin. “Politicienii occidentali trebuie să îşi conştientizeze responsabilitatea şi să facă totul pentru a evita ca situaţia să ajungă la o catastrofă globală”, a mai spus el.

‘Omul lui Putin’ avertizează lumea: ‘Ucraina riscă să târască Occidentul într-un război major cu Rusia’

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri, la Kiev, unde s-a aflat într-o vizită de două zile, că Washingtonul “nu a încurajat sau permis lovituri în afara Ucrainei, dar, în cele din urmă, Ucraina trebuie să ia decizii pentru ea însăşi cu privire la modul în care va conduce acest război”.

“Am fost clari cu privire la propria noastră politică, dar, din nou, acestea sunt decizii pe care Ucraina trebuie să le ia, pe care Ucraina să le ia pentru sine”, a spus Blinken, potrivit unei transcrieri a declaraţiilor sale publicate de Departamentul de Stat american.

Ucraina susţine că are dreptul să atace ţinte de pe teritoriul Rusiei, întrucât ea este lovită zilnic de rachete ruseşti. Prudente, SUA au restricţionat utilizarea armelor livrate într-un atac direct asupra Rusiei, cea mai mare putere nucleară din lume, din cauza riscurilor mai extinse.

‘Omul lui Putin’ avertizează lumea: ‘Ucraina riscă să târască Occidentul într-un război major cu Rusia’

Anterior, Vladimir Putin şi preşedintele american Joe Biden au avertizat că o confruntare directă între Rusia şi alianţa militară NATO condusă de SUA ar putea declanşa al Treilea Război Mondial, notează Reuters.

Moscova a avertizat că utilizarea armelor americane şi occidentale împotriva unor ţinte din interiorul Rusiei ar putea declanşa un nou nivel de confruntare, iar Putin a ordonat exerciţii cu arme nucleare tactice, parţial ca răspuns la unele declaraţii occidentale.

“Orice utilizare a armelor americane şi europene pentru a ataca oraşe paşnice din Federaţia Rusă va necesita utilizarea unor arme mai puternice pentru a-i proteja pe cetăţenii ţării noastre”, a declarat Volodin.

Putin a acuzat săptămâna trecută Occidentul că riscă un conflict global şi a declarat că nimănui nu i se va permite să ameninţe Rusia. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta

Euro 2024: Federaţia Austriacă de Fotbal, şocată de un banner al fanilor cu un mesaj de extremă dreapta Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat...

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.