X

ONG-uri din domeniul mass-media îl critică pe Ion Ceban pentru atacurile către jurnaliștii de investigaţie

ONG-uri din domeniul mass-media îl critică pe Ion Ceban pentru atacurile către jurnaliștii de investigaţie

Organizaţii neguvernamentale (ONG-uri) din domeniul mass-media au condamnat “repetat discursul de intimidare folosit de primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, manifestat prin lansarea atacurilor la adresa jurnaliştilor de investigaţie, precum şi prin utilizarea resurselor administrative în vederea subminării libertăţii presei”.

După cum transmite Infotag, acest lucru se arată în declaraţia ONG-urilor cu privire la ultimele atacuri ale lui Ceban, care i-a numit pe jurnaliştii care au investigat finanţarea partidului său MAN “killeri politici, angajaţi pe bani foarte mari, de provenienţă dubioasă”, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Autorii declaraţiei au reamintit că, potrivit legii, fiecare persoană are dreptul la libertatea de exprimare.

“Acest drept cuprinde libertatea de a căuta, de a primi şi de a comunica fapte şi idei. De asemenea, mass-media are sarcina de a informa publicul asupra problemelor de interes public şi de a efectua, în conformitate cu responsabilităţile sale, investigaţii jurnalistice în probleme de interes public. Solicităm primarului Ion Ceban să adopte un limbaj demn şi adecvat, evitând manifestarea oricăror forme de intoleranţă faţă de jurnalişti şi instituţiile media”, se arată în declaraţie.

Postul TV8 a publicat o investigaţie privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale. Între altele, postul a relatat că partidele “Şansă”, “Renaştere” şi “Mişcarea Alternativa Naţională” (MAN) au devenit lideri în volumul donaţiilor primite din partea cetăţenilor.

ONG-uri din domeniul mass-media îl critică pe Ion Ceban pentru atacurile către jurnaliștii de investigaţie

Potrivit investigaţiei TV8, partidul MAN, condus de Ion Ceban, a primit 2,8 milioane de lei de la 400 de persoane. Potrivit sursei, angajaţii mai multor instituţii au donat bani către MAN în mod organizat – sume identice oferite în aceeaşi zi. În acelaşi timp, mulţi dintre ei nu ştiau că ar fi donat bani partidului.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Ion Ceban i-a acuzat pe jurnalişti că răspândesc ştiri false şi manipulatorii. El i-a numit pe jurnalişti “killeri politici”.

 

Tags: chisinauIon CebanjurnaliştiMANONG
Politică