ONU anchetează uciderea unui lucrător umanitar în Rafah

Publicat:

ONU anchetează uciderea unui lucrător umanitar în Rafah

ONU a deschis o investigaţie cu privire la o lovitură, de origine neidentificată, care a ucis luni un prim membru al personalului său internaţional în Gaza după 7 octombrie, a declarat un purtător de cuvânt al secretarului general Antonio Guterres, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Waibhav Anil Kale, un ofiţer în retragere al armatei indiene, lucra pentru Departamentul ONU de siguranţă şi securitate şi era în drum spre Spitalul european din Rafah împreună cu un coleg, care a fost şi el rănit în atac.


Vezi şi: VIDEO – Un autocar plin cu oameni a căzut în prăpastie! Sunt cel puţin 16 morţi! – Stiripesurse.md

Într-un declaraţie făcută luni după decesul lui Kale, secretarul general a reiterat un ‘apel urgent la o încetare umanitară imediată a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor’. El a subliniat că actualul conflict de Gaza continuă să ceară un preţ mare ‘nu doar în privinţa civililor, ci şi a lucrătorilor umanitari’.

Potrivit autorităţilor sanitare palestiniene, campania aeriană şi terestră a Israelului în Gaza a ucis peste 35.000 de persoane şi i-a alungat din casele lor pe majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori.

ONU anchetează uciderea unui lucrător umanitar în Rafah

Purtătorul de cuvânt adjunct al lui Guterres, Farhan Haq, a declarat că ONU a înfiinţat un grup de investigaţie pentru a determina responsabilitatea pentru acest atac.

‘Investigaţia este foarte la început, iar detaliile incidentului sunt încă verificate de armata israeliană’, a adăugat el.

Conform purtătorului de cuvânt, în Gaza se află în prezent 71 de membri ai personalului internaţional al ONU.

În singurul său comentariu de până acum, misiunea diplomatică a Indiei la ONU a confirmat marţi identitatea lui Kale, declarându-se ‘profund întristată’ de decesul acestuia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.