ONU: Coreea de Nord nu a făcut progrese în respectarea drepturilor omului

Publicat:

Apropierea recentă între cele două Corei şi între Coreea de Nord şi Statele Unite nu a contribuit la progrese în domeniul respectării drepturilor omului, a deplâns un responsabil al ONU, citat miercuri de France Presse, potrivit agerpres.

“Situaţia drepturilor omului la ora actuală nu s-a schimbat pe teren în Coreea de Nord, în pofida acestor progrese importante în domeniul securităţii, păcii şi prosperităţii”, a declarat într-o conferinţă de presă Tomas Ojea Quintana, raportor special al ONU pentru drepturile omului în Coreea de Nord.


Citeşte şi: Chiar înainte de startul celui mai mare exerciţiu NATO, patru militari americani au fost răniţi în Norvegia

Responsabilul a îndemnat Phenianul să-şi arate bunăvoinţa şi să înceapă să facă progrese după viitoarele summituri organizate cu Coreea de Sud şi Statele Unite.

Apropierea dintre cele două Corei este “o evoluţie extraordinară”, iar întâlnirea din iunie dintre Kim Jong Un şi Donald Trump este “foarte importantă”, a adăugat el.

Dar nici comunicatul comun publicat după summit şi nici declaraţia semnată de preşedinţii nord-coreean şi sud-coreean nu menţionează problema drepturilor omului, a notat el.

Tomas Ojea Quintana a spus că înţelege că această chestiune a fost pusă deoparte din cauza subiectului “extrem de serios” reprezentat de armele nucleare nord-coreene. Dar “Coreea de Nord trebuie să demonstreze că va pune capăt izolării sale în acest domeniu”, a cerut el.

Citeşte şi: Primele măsuri! SUA interzic accesul a 21 de cetăţeni saudiţi

“N-am auzit nimic. Nu am văzut nimic de la aceste summituri”, a repetat el.

Potrivit ONU şi ONG-urilor, încălcările drepturilor omului abundă în Coreea de Nord.

Tomas Ojea Quintana nu a avut acces în această ţară. Activitatea sa se bazează pe interviuri şi mărturii ale nord-coreenilor care şi-au părăsit ţara. Referindu-se la închisorile politice, el a cerut noii şefe pentru drepturile omului la ONU, Michelle Bachelet, “să iniţieze un proces” pentru ca problema să nu mai fie ignorată. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.