ONU critică Israelul pentru punerea pe ‘lista neagră’ a mai multor ONG-uri palestiniene

Publicat:

Decizia Israelului de a plasa şase organizaţii neguvernamentale palestiniene pe lista neagră cu ‘organizaţii teroriste’ este arbitrară şi constituie un atac la adresa militanţilor pentru drepturile omului, a apreciat marţi Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, citat de AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, Michelle Bachelet subliniază că legislaţia antiteroristă nu trebuie să fie aplicată activităţilor legitime de apărare a drepturilor omului şi celor de ajutor umanitar.


Citeşte şi: Egiptul RIDICĂ starea de urgenţă instaurată în 2017 – Black News

‘Organizaţiile, printre care figurează şi unele ce sunt principalii parteneri ai Biroului ONU pentru drepturile omului, se confruntă cu consecinţe grave ca urmare a acestei decizii arbitrare, la fel şi oamenii care le finanţează şi lucrează cu ele’, menţionează Bachelet, avertizând că ‘munca crucială pe care acestea o efectuează în beneficiul a mii de palestinieni riscă să fie întreruptă sau sever restricţionată’.

Decizia israeliană de a le plasa pe lista neagră ‘contravine dreptului la libertatea de asociere, iar mai pe larg are un efect de descurajare asupra militanţilor pentru drepturile omului şi asupra spaţiului civic’, a ţinut să atenţioneze comisarul ONU.

Citeşte şi: ATAC armat într-un mall din SUA (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

Guvernul israelian a anunţat vineri includerea altor şase ONG-uri palestiniene, care activează în domeniul apărării drepturilor omului şi deţinuţilor, pe lista sa cu ‘organizaţii teroriste’, pe motiv că – potrivit acestuia – ar avea legături cu Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), grupare armată palestiniană ‘care promovează distrugerea Israelului prin acte teroriste’.

Această decizie israeliană a fost vehement criticată de Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) şi de organizaţii internaţionale. Luni, experţi ai ONU au cerut statului israelian să facă un pas înapoi, evocând un ‘atac frontal împotriva mişcării palestiniene pentru drepturile omului’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.