X

ONU, profund preocupată de lipsa de asistenţă pentru migranţii din Mediterana

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) s-a declarat vineri “profund preocupat” de informaţiile în sensul că unele ţări refuză să acorde asistenţă migranţilor care încearcă să traverseze Mediterana, transmite AFP, scrie agerpres.

Astfel de practici “pun clar în pericol vieţi omeneşti”, a declarat într-o conferinţă de presă virtuală purtătorul de cuvânt al UNCHR, Rupert Colville.

Citește și : Kuweitul impune 20 de zile de carantină din 10 mai

“Suntem profund preocupaţi de informaţiile privind refuzul asistenţei sau respingerea coordonatelor ambarcaţiunilor cu migranţi pe Mediterana centrală, care rămâne una din căile de migraţie cele mai periculoase din lume”, a subliniat Colville.

Peste 10.000 de migranţi au încercat să traverseze Mediterana anul trecut şi cel puţin 1200 şi-au găsit moartea în acest demers, potrivit cifrelor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

De la începutul lui 2020, cel puţin 250 de migranţi au murit în astfel de încercări.

În plus, “la 9 aprilie, Italia şi Malta au decretat că porturile lor sunt nesigure pentru debarcări, din cauza pandemiei de Covid-19”, a notat Colville.

Citește și : Peste 31.000 de decese în Marea Britanie din cauza COVID-19

De la închiderea acestor porturi, cel puţin trei ambarcaţiuni cu migranţi încearcă să găsească un loc de debarcare, a adăugat responsabilul UNHCR.

Tags: MediteranamigrantiONURupert ColvilleUNHCR
Categorii: Diaspora