ONU se declară ”foarte preocupată” de înăsprirea politicii de migraţie în SUA

Publicat:

ONU se declară ”foarte preocupată” de înăsprirea politicii de migraţie în SUA

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) s-a declarat marţi “foarte îngrijorat” de înăsprirea politicii americane privind imigraţia, anunţată de preşedintele Joe Biden, cerând administraţiei de la Washington să-şi reconsidere deciziile, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Noile măsuri vor împiedica multe persoane care au nevoie de protecţie internaţională să beneficieze de azil şi se vor găsi fără o opţiune viabilă în ceea ce priveşte securitatea lor”, a indicat UNHCR într-un comunicat.


Citeşte şi: ‘Peştele’ din Piaţa Centrală şi-a aflat sentinţa – Stiripesurse.md

Preşedintele Biden, aflat campanie pentru realegerea sa, a semnat un decret care va împiedica migranţii care au intrat ilegal în Statele Unite să beneficieze de dreptul la azil atunci când numărul lor depăşeşte 2.500 pe zi, ceea ce este cazul în prezent.

ONU se declară ”foarte preocupată” de înăsprirea politicii de migraţie în SUA

Textul, care va intra în vigoare miercuri, la ora 00:01 (04:01 GMT), facilitează şi expulzările spre Mexic, cu câteva rare excepţii.

“Orice persoană care afirmă că are o teamă legitimă de persecuţie în ţara de origine trebuie să aibă acces la un teritoriu sigur şi afirmaţiile sale să fie examinate înainte de a fi expulzată”, a scris UNHCR.

“Cerem Statelor Unite să-şi respecte obligaţiile internaţionale şi cerem guvernului să reconsidere aceste restricţii care subminează dreptul fundamental de a solicita azil”, notează agenţia ONU, care dă asigurări în legătură cu disponibilitatea sa de a sprijini Statele Unite în “eforturile de a reforma în profunzime” controalele la frontiere şi sistemul de acordare de azil. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.