ONU trimite în Venezuela un ‘grup de experţi electorali’

Publicat:

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) va trimite în Venezuela, în urma unei cereri a Consiliului Electoral al acestei ţări, “un grup de experţi electorali al Naţiunilor Unite pentru alegerile regionale şi municipale din noiembrie”, a anunţat joi organizaţia, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

Această echipă, formată din trei experţi, va monitoriza în Venezuela “procesul electoral şi îi va furniza secretarului general (al ONU, Antonio Guterres) un raport intern independent asupra derulării generale a alegerilor”, precizează un comunicat al Naţiunilor Unite.


Citeşte şi: Misteriosul caz al teoriei conform căreia COVID-19 ar fi scăpat din laborator – Black News

“Un grup de experţi electorali este unul dintre diversele tipuri de asistenţă electorală pe care Naţiunile Unite le pot furniza statelor membre la cererea lor”, aminteşte comunicatul.

“Contrar misiunilor de observare electorală ale ONU, care necesită un mandat specific din partea Consiliului de Securitate sau a Adunării Generale, grupurile de experţi electorali nu publică declaraţii publice de evaluare asupra conduitei globale a procesului electoral sau a rezultatelor lui”, adaugă comunicatul.

Pe 21 noiembrie, venezuelenii urmează să aleagă atât noii guvernatori, cât şi noile consilii municipale.

Citeşte şi: Ora adevărului pentru certificatul verde în Italia! Este OBLIGATORIU la locul de muncă – Black News

Uniunea Europeană a anunţat la sfârşitul lui septembrie că a ajuns la un acord cu Caracas pentru monitorizarea acestor alegeri la care ar urma să participe opoziţia, după ce aceasta a boicotat alegerile prezidenţiale din 2018 şi cele legislative din 2020.

Scrutinul prezidenţial a fost câştigat de putere cu o victorie zdrobitoare.

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro este angajat din august într-un dialog cu opoziţia condusă de Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de circa 50 de ţări, printre care SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.