OpenAI va oferi acces guvernului american la modelele sale de limbaj

Publicat:

OpenAI va oferi acces guvernului american la modelele sale de limbaj

OpenAI, compania care a lansat chatbotul de inteligenţă artificială (AI) generativă ChatGPT, a încheiat un acord cu guvernul american care prevede accesul la modelele sale de limbaj înainte de lansarea acestora, în special în vederea identificării unor posibile riscuri, informează AFP.

Modelele de limbaj sunt programe informatice care permit generarea, după caz, a unor texte, imagini sau sunete în urma unei cereri formulate în limbaj comun, aşa cum este şi cazul programului ChatGPT, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

AI Safety Institute (Institutul pentru siguranţa inteligenţei artificiale), organism creat în 2023 de administraţia lui Joe Biden, a încheiat aceeaşi convenţie şi cu unul din marii concurenţi ai Open AI, Anthropic, potrivit unui comunicat publicat joi.

Cele două start-up-uri şi-au luat angajamentul de a colabora cu institutul în scopul ”evaluării capacităţilor (modelelor) şi riscurilor de securitate”, precum şi de a lucra ”la metode pentru gestionarea acestor riscuri”, a precizat AI Safety Institute.

”Aceste acorduri sunt doar un început, dar marchează o etapă importantă în vederea orientării spre o abordare responsabilă a viitorului AI”, a declarat Elizabeth Kelly, directoarea institutului, citată într-un comunicat.

Modelele Lingvistice Mari (LLM) îşi sporesc în continuu capacităţile, dar şi riscurile asociate, în special în caz de utilizare cu rea intenţie.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

”Un AI sigur şi fiabil este determinant pentru ca această tehnologie să poată avea un impact pozitiv”, a explicat pentru AFP Jack Clark, cofondatorul Anthropic.

”Colaborarea noastră cu Institutul se va baza pe experienţa lor referitoare la testarea cu rigoare a modelelor noastre înaintea unei implementări pe scară largă”, a mai spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 1 septembrie 2024 

Horoscop 1 septembrie 2024 Este o zi cu multe provocări în cercurile sociale, dar cu multă răbdare şi diplomaţie puteţi evita conflictele, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Un film biopic exploziv despre Trump urmează să iasă în sălile de cinema în America înainte de alegeri

Un film biopic exploziv despre Trump urmează să iasă în sălile de cinema în America înainte de alegeri Un film biografic (biopic) controversat despre Donald...

Vrei să călătorești în vacanță împreună cu pisica sau câinele? Tot ce trebuie să știi despre pașaportul UE pentru animalele de companie

Vrei să călătorești în vacanță împreună cu pisica sau câinele? Tot ce trebuie să știi despre pașaportul UE pentru animalele de companie Nu doar cetățenii...

Google va construi un centru de date în Uruguay

Google va construi un centru de date în Uruguay Google a anunţat joi construirea unui centru de date în Uruguay, cel de-al doilea al gigantului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.