Operaţiune antiTERO în Tunisia soldată cu lichidarea unui presupus jihadist

Publicat:

Un presupus jihadist a fost ucis în timpul unei operaţiuni întreprinse de armata tunisiană în zona muntoasă Kasserine, a anunţat miercuri Ministerul Apărării al Tunisiei, informează AFP, potrivit agerpres.

În noaptea de marţi spre miercuri, ‘în timpul unei operaţiuni militare în Kasserine, un element terorist a fost ucis în ciocniri cu forţele noastre’, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al acestui minister, Belhassen Oueslati.


Niciun militar nu a fost rănit în această operaţiune, în continuare în curs, a adăugat Oueslati, fără a oferi alte detalii.

Armata şi forţele de securitate tunisiene combat de ani de zile grupările extremiste retrase în zonele muntoase, în special în regiunea Kasserine, în apropiere de frontiera algeriană. Aceste grupări se revendică cel mai adesea ca fiind afiliate Al-Qaida din Magrebul islamic (Aqmi) sau organizaţiei ultraradicale Stat Islamic (SI).

Ascensiunea unei mişcări jihadiste în Tunisia după revoluţia din 2011 este responsabilă de moartea mai multor zeci de soldaţi, poliţişti, turişti, dar şi civili tunisieni.

Ţara a fost în 2015 şi 2016 scena unor atentate sângeroase revendicate de gruparea SI, cum a fost şi cel din staţiunea Sousse (est), din iunie 2015, când 38 de turişti străini au fost ucişi.

Tunisia se află încă sub incidenţa stării de urgenţă, însă autorităţile afirmă că au făcut ‘paşi importanţi în războiul împotriva terorismului’ şi continuă să îndemne la vigilenţă.

Destructurări de celule jihadiste sunt anunţate în mod regulat de autorităţile tunisiene. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.