Operaţiune de amploare a poliţiştilor germani împotriva traficanţilor de persoane

Publicat:

Poliţia din patru landuri germane a efectuat joi 28 de percheziţii şi a arestat două persoane, într-o operaţiune care a vizat o bandă libaneză implicată în traficul de persoane, relatează dpa, potrivit agerpres.

Membrii bandei – de fapt un clan familial, aşa cum sunt cunoscute astfel de grupări şi în Germania – urmează să fie puşi sub acuzare pentru trafic de cetăţeni străini şi alte infracţiuni, au menţionat procurorii din Trier (est).


Citeşte şi: Trafic feroviar ÎNTRERUPT între Spania şi Franţa

La percheziţiile desfăşurate în Renania-Palatinat, Renania de nord – Westfalia, Berlin şi Saarland au luat parte aproape 400 de poliţişti, în cea mai mare parte federali, şi şase procurori din Trier.

Autorităţile germane au susţinut, în cadrul unei conferinţe la Berlin, că demersurile împotriva clanurilor de acest gen au înregistrat progrese după introducerea de măsuri mai stricte, cu un an în urmă.

Clanurile vizate, în mare parte de origine arabă, resimt efectele, iar autorităţile nu trebuie să rişte să scadă presiunea, a subliniat preşedinta poliţiei berlineze, Barbara Slowik.

Citeşte şi: Gafă marca Trump: ‘Vom construi un zid în Colorado!’

Ministrul de interne al Berlinului, Andreas Geisel, şi directorul departamentului Europol pentru crima organizată, Jari Matti Liukku, au pus accentul la rândul lor pe importanţa cooperării la nivel naţional şi internaţional.

De la începutul acestui an, poliţia din Berlin a desfăşurat 237 de acţiuni împotriva clanurilor, multe din aceste acţiuni având loc în cooperare cu vămile, autorităţile fiscale şi centre de ocupare a forţei de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.