Operaţiunea ‘Kayla Mueller’, numele de cod pentru uciderea lui al-Baghdadi

Publicat:

Operaţiunea militară care a condus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la moartea liderului Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi a primit numele lui Kayla Mueller, o tânără lucrătoare umanitară americană care ar fi fost violată în numeroase rânduri de liderul SI, după care a fost ucisă în Siria, în februarie 2015, relatează AFP, potrivit news.ro.

Tatăl său, Carl Mueller, a trăit un adevărat ”montagne russe de emoţii” ascultându-l pe Donald Trump care a anunţat duminică moartea liderului SI şi evocându-i fiica, care a fost prizoniera acestuia.


Citeşte şi: Tragedie în Pakistan. 65 de oameni AU ARS de VII într-un tren – VIDEO

Kayla Mueller era ”o femeie tânără frumoasă” care s-a dus în Siria pentru a ”ajuta oamenii”, a declarat preşedintele american. ”El a ţinut-o captivă mult timp şi apoi a ucis-o”, a adăugat el, referindu-se la al-Baghdadi.

Casa Albă a dezvăluit că operaţiunea forţelor speciale a primit numele tinerei.

”Am fost profund emoţionaţi” de cuvintele preşedintelui, a declarat Marsha Mueller pentru CNN, după ce miliardarul republican a contactat personal familia.

VIOLATĂ DE AL-BAGHDADI

Kayla Mueller, originară din Arizona, la acea vreme în vârstă de 24 de ani, lucra la Asociaţia Danish Refugee Council atunci când a fost răpită, la Alep, în nordul Siriei, în august 2013.

Ea i-a fost predată, la sfârşitul lui 2014, lui al-Baghdadi, care ar fi violat-o în mai multe rânduri, înainte să o ucidă.

Vezi şi: PRIMELE IMAGINI cu operaţiunea care a dus la eliminarea lui Abu Bakr al-Baghdadi

”Ea era dusă în camera lui al-Baghdadi, iar apoi se întorcea plângând şi le povestea fetelor ceea se întâmpla”, relatează mama sa pentru The New York Times (NYT).

”Ea a fost închisă în mai multe închisori, a fost plasată la izolare, a fost torturată, intimidată. Iar ea a fost, până la urmă, violată de al-Baghdadi însuşi”, a declarat tatăl ei pentru Arizona Republic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.