Operaţiuni ale forţei franceze în Mali: Circa 20 de jihadişti au fost neutralizaţi

Publicat:

Circa 20 de jihadişti au fost neutralizaţi în cursul unei serii de operaţiuni ale armatelor franceză şi maliană demarate pe 4 ianuarie în partea de centru-est a Republicii Mali, a anunţat joi Statul major al armatelor franceze, relatează AFP, scrie agerpres.

”În cursul nopţii de 4 spre 5 ianuarie, două operaţiuni cu elicoptere în nordul şi în sudul pădurii Serma (între Gao şi Mopti) au fost sprijinite de un raid aerian. Una dintre ele a dus la neutralizarea teroriştilor”, a precizat Statul Major într-un comunicat.


Citește și : Orban consideră că trebuie să se „lupte“ cu Macron deoarece este liderul forţelor „pro-imigraţie”

În această zonă împădurită şi unde accesul este dificil, situată la 200 km sud-vest de Gao, se află de mult timp baze ale jihadiştilor, care au fost în mod constant vizate de către soldaţii din cadrul Operaţiunii Barkhane, îndeosebi în iunie 2017.

”În noaptea de 8 şi 9 ianuarie, o operaţiune în forţă a fost întreprinsă împotriva unui grup de terorişti” în aceeaşi zonă, a adăugat comunicatul.

”Scotocirea aprofundată a zonelor împădurite a permis descoperirea unei zone de instruire şi a unei veritabile baze logistice teroriste, precum şi confiscarea de vehicule, armament greu şi uşor şi muniţii de orice calibru, dispozitive explozive improvizate şi materiale ce servesc la fabricarea lor”, a precizat Statul Major.

Citește și : SUA nu vor recunoaşte preşedinţia lui Maduro (Bolton)

În total, ”circa 20 de membri ai unor grupuri teroriste au fost scoşi din luptă” (ucişi sau capturaţi) în cursul acestor operaţiuni, potrivit aceleiaşi surse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.