Operele unor refugiate siriene în Turcia, prezentate într-o gară franceză

Publicat:

Operele unor siriene care s-au refugiat în Turcia sunt prezentate într-o gară franceză în cadrul unei expoziţii organizate de Programul Alimentar Mondial pentru a ajuta oamenii să înţeleagă mai bine sentimentele unui refugiat, informează AFP, potrivit agerpres.

Cele 12 femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, au urmat o scurtă pregătire în linogravură, serigrafie şi patchwork în Turcia, datorită Programului Alimentar Mondial al ONU (WFP), care oferă asistenţă celor mai vulnerabili refugiaţi din cele patru milioane găzduite de Turcia.


Citește și : Premierul kosovar Ramush Haradinaj, acuzat de crime de război, a demisionat

Reproducerile operelor lor sunt expuse pe luminatorul exterior al clădirii gării din Strasbourg (nord-est) până la jumătatea lunii septembrie, pentru a le plasa “la înălţimea arhitecturii gării”, a explicat Sylvain Bailly, de la operatorul feroviar francez SNCF, care organizează o sută de expoziţii pe an.

Într-una dintre lucrări, Hatice D., în vârstă de 38 de ani, reprezintă băncile elevilor pentru a ilustra curajul de care a avut nevoie pentru a-şi duce fiul la şcoală după ce clădirea acesteia a fost bombardată.

În ceea ce o priveşte pe Emine N., aceasta nu a vrut să părăsească Siria după izbucnirea conflictului ci s-a mutat din Alep la ţară, în împrejurimi, împreună cu familia. În lucrarea sa, Emine a reprezentat bombele transformate în flori pentru a ilustra speranţa revenirii păcii.

Citește și : Trei bărbaţi reţinuţi în vestul Germaniei, suspectaţi de plănuirea unor acte de terorism

Majoritatea lucrărilor patchwork, în culori vii, evocă casele acestor femei, adesea distruse, care le-au rămas impregnate în memorie.

Izbucnit în 2011, războiul din Siria a făcut până acum peste 370.000 de victime.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.