Opoziţia din Coreea de Sud se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale printr-un schimb de generaţie

Publicat:

Fondatorul unui start-up în vârstă de 36 de ani va concura la alegerile prezidenţiale din martie anul viitor din Coreea de Sud împotriva actualului şef de stat Moon Jae-In, relatează vineri Reuters şi Yonhap, potrivit agerpres.

Lee Jun-seok, ales vineri în fruntea principalei formaţiuni a opoziţiei conservatoare, Partidul Puterii Populare, devine cel mai tânăr lider al unui partid politic important din istoria democratică a Coreei de Sud.


Citește și: Iranul va primi din Rusia un satelit cu tehnologie avansată

“Principala noastră misiune este să câştigăm alegerile prezidenţiale”, a declarat Lee în discursul de acceptare a noii funcţii, angajându-se să pună capăt politicilor divizatoare din ultimele decenii.

“Nu putem învinge administraţia Moon Jae-in prin defăimarea altor candidaţi. Dacă rivalii mei coboară ştacheta, eu o ridic. Dacă ei o ridică, vom încerca să o ridicăm şi mai sus. Aceasta trebuie să fie regula noastră”, a spus el.

Absolvent al Universităţii Harvard şi creatorul unei aplicaţii educative pentru telefonia mobilă, Lee Jun-seok este consilier al formaţiunii sale din 2011, dar nu a deţinut nicio funcţie până acum.

Citește și: O nouă molimă lovește în Marea Britanie! Doi oameni au venit cu un virus mortal din străinătate

Moon l-a felicitat pe Lee, adăugând că victoria sa este un semn al schimbării, şi a făcut la rândul lui apel la cooperare, “chiar dacă unele confruntări politice sunt inevitabile” înaintea alegerilor, a transmis secretarul de presă al preşedintelui.

Creşterea preţurilor la locuinţe şi adâncirea inegalităţilor au contribuit la o scădere record de popularitate a preşedintelui şi la pierderi ale partidului de guvernământ, Partidul Democrat, la alegerile locale din aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.