Opoziţia israeliană îl acuză pe Netanyahu că a “exagerat proporţiile unui incident” cu Hezbollah

Publicat:

Lidera opoziţiei israeliene Tzipi Livni l-a acuzat miercuri pe premierul Benjamin Netanyahu că a dramatizat în scopuri politice descoperirea de către armată a unor tuneluri ale Hezbollah destinate infiltrărilor în Israel, informează AFP, scrie Agerpres.

Tzipi Livni, care a fost ministru de externe în timpul războiului din 2006 împotriva Hezbollah, a declarat la radioul public israelian că, în pofida faptului că ea însăşi şi restul opoziţiei se bucură pentru descoperirea de către armată a acestor tuneluri şi pentru distrugerea lor, “proporţiile (incidentului) trebuie păstrate”.


Citește și : Un noi seism puternic zguduie Noua Caledonie

“Nu suntem într-o situaţie în care soldaţii noştri sunt în spatele liniilor inamice. Vorbim despre o activitate de inginerie pe teritoriul suveran al statului Israel”, a spus ea, acuzându-l pe Netanyahu că a “exagerat proporţiile incidentului”.

Israelul a anunţat marţi că a descoperit tuneluri ale Hezbollah infiltrate în teritoriul său dinspre Liban şi a lansat o operaţiune pentru distrugerea lor. Locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al armatei, a declarat că “tunelurile de atac” săpate de mişcarea şiită susţinută de Iran, principalul duşman al Israelului, nu erau încă operaţionale.

Banjamin Netanyahu, care îşi promovează imaginea de “Mister Securitate” pentru a-i seduce pe alegătorii israelieni, a intervenit marţi la televiziune pentru a explica ameninţarea, avându-l alături pe şeful statului-major al armatei, Gadi Eisenkot.

Netanyahu încearcă să-şi menţină coaliţia la putere după demisia ministrului apărării, Avigdor Lieberman, luna trecută, în urma unui armistiţiu controversat în Gaza, demisie care l-a lăsat cu o majoritate de un singur vot în parlament.

Premierul israelian este confruntat, de asemenea, cu probleme juridice tot mai mari, poliţia recomandând duminică inculparea lui şi a soţiei sale Sara pentru corupţie.

Citește și : NATO subliniază sprijinul în domeniul militar şi cel al securităţii pentru Libia

Tzipi Livni a estimat că Netanyahu a vrut să facă uitate criticile locuitorilor din sudul Israelului, care afirmă că el nu a reuşit să eradicheze ameninţările cu tiruri de rachete asupra localităţilor lor de către grupări armate palestiniene din Gaza. “Acesta este motivul pentru care el a transformat un eveniment de inginerie într-o operaţiune militară dramatică”, a spus ea.

Într-un interviu telefonic acordat unor jurnalişti străini, Tzipi Livni a estimat ulterior că membrii comunităţii internaţionale ar trebui să exercite mai multe presiuni asupra Libanului cu privire la activităţile Hezbollah.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.