Opoziţia rusă denunţă concertul organizat pe stadionul Lujniki din Moscova, sfidând regulile sanitare

Publicat:

Concertul de pe stadionul Lujniki din Moscova – organizat de autorităţi pentru a marca şapte ani de la anexarea Crimeii – care s-a desfăşurat joi seara cu participarea a mii de persoane, dintre care multe nu purtau mască în pofida pandemiei de coronavirus, a fost criticat virulent de opoziţia rusă, relatează dpa, potrivit agerpres

Cunoscutul politician de opoziţie Ilia Iaşin a cerut vineri Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General să-i tragă la răspundere pe cei responsabili de organizarea concertului pentru încălcarea normelor sanitare.


Citește și : China începe procesul celor doi spioni canadieni

Numeroşi cântăreţi ruşi de renume au evoluat pe stadionul Lujniki din Moscova joi seara pentru a marca şapte ani de la anexarea Crimeii. Preşedintele Vladimir Putin a fost prezent şi el la spectacol, fără a purta mască.

Un reporter al postului de radio Eho Moskvî a spus că aproape nu erau locuri libere la tribune şi nicio distanţă socială nu a fost respectată de către public şi că foarte puţini participanţi purtau mască.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că doar jumătate din locurile de pe stadion au fost ocupate, în conformitate cu reglementările în vigoare, potrivit comentariilor difuzate de agenţia de presă Interfax.

Înregistrări video arată însă oameni stând foarte aproape unul de altul fără a purta mască.

Stadionul Lujniki poate găzdui până la 81.000 de persoane.

Reguli stricte sunt în vigoare la Moscova pentru a limita propagarea coronavirusului, iar facilităţile sportive şi culturale pot funcţiona doar la jumătate de capacitate. Totuşi, acest lucru nu se aplică “evenimentelor oficiale ale autorităţilor”, potrivit opoziţiei.

Citește și : Preşedintele Germaniei îi decorează pe fondatorii BioNTech

“Este clar că nu vor deschide proceduri penale împotriva lor înşişi”, a scris Ilia Iaşin într-o postare pe Facebook.

Între timp, personalităţi ale opoziţiei ruse au fost recent condamnate la arest la domiciliu pentru pretinse încălcări ale normelor sanitare în timpul manifestaţiilor neautorizate în sprijinul lui Aleksei Navalnîi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.