Opt pasageri ai unui vas de croazieră, abandonați pe o insulă africană. Printre ei, o gravidă și o persoană cu handicap

Publicat:

Opt pasageri ai unui vas de croazieră, abandonați pe o insulă africană. Printre ei, o gravidă și o persoană cu handicap

Opt pasageri ai unui vas de croazieră abandonați pe o insulă africană încearcă să prindă, pe cont propriu, nava care i-a lăsat în urmă, deliberat, după ce au întârziat la întoarcerea dintr-un tur privat, potrivit CNN. Printre ei se află o femeie însărcinată și o persoană cu handicap, scrie adevarul.ro.

De câteva zile, cei opt pasageri de croazieră rămași în urmă pe o insulă din São Tomé și Príncipe – o țară insulară situată în Golful Guineei, în largul coastei ecuatoriale vestice a Africii Centrale – se luptă să ajungă din urmă nava Norwegian Cruise Line, în timp ce aceasta se îndreaptă spre coasta de vest a Africii.


Pasagerii au ajuns în această situație după ce au întârziat să se întoarcă la navă pe 27 martie, potrivit unui comunicat al Norwegian Cruise Line.

„Opt oaspeți care se aflau pe insulă în cadrul unui tur privat, care nu a fost organizat prin intermediul nostru, au ratat ultima cursă de întoarcere la navă, prin urmare nu au respectat ora de îmbarcare a tuturor la bord, ora locală 15.00″, se arată în comunicat.

Norwegian Cruise Line precizează că, deși aceasta este „o situație foarte nefericită, oaspeții sunt responsabili pentru a se asigura că se întorc la navă la ora anunțată, care este comunicată pe larg prin interfonul navei, în comunicarea zilnică și afișată chiar înainte de a ieși de pe navă“.

Pașapoartele pasagerilor au fost predate de Norwegian Cruise Line agenților portuari locali, pentru ca turiștii să le poată ridica.

Costurile de deplasare până la următorul port de escală disponibil pentru a se reîntoarce la navă sunt suportate de pasagerii întârziați, potrivit liniei de croazieră, care a precizat că lucrează cu autoritățile locale și comunică cu turiștii rămași în urmă.

Au călătorit prin șase țări, timp de 15 ore, ca să prindă nava, dar în zadar

Un cuplu din Carolina de Sud – Jill și Jay Campbell – aflat în grupul celor opt pasageri rămași pe insula africană – a mărturisit pentru WPDE, afiliat CNN, că grupul lăsat în urmă a petrecut 15 ore călătorind prin șase țări, pentru a încerca să se alăture vasului, duminică, în Gambia.

Numai că nava nu a putut acosta în acea zi din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a restricțiilor legate de maree, care necesită un timp specific pentru o trecere sigură, după cum a precizat compania de croazieră.

Grupul încearcă în continuare să ajungă în Senegal, unde nava are programată o escală, a precizat, pentru WPD, familia Campbell.

Potrivit celor doi soți, mai mulți membri ai grupului sunt vârstnici, un altul este paraplegic, o femeie este însărcinată, iar o persoană nu și-a luat medicamentele pentru inimă timp de cinci zile și se simte rău.

Familia Campbell a mai declarat că o altă pasageră care nu făcea parte din turul lor privat a avut o urgență medicală și a fost spitalizată în São Tomé, rămânând și ea în urmă.

Linia de croazieră a precizat că a contactat grupul cu privire la ajustarea itinerariului și a oferit autorizația de a se alătura navei în Senegal, specificând că va rambursa oaspeților doar costurile de călătorie din Banjur, Gambia, până la Dakar, Senegal, potrivit CNN.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova,...

Blocul unui acoperiș cu 18 etaje în flăcări. Cinci echipaje de intervenție – la fața locului

Blocul unui acoperiș cu 18 etaje în flăcări. Cinci echipaje de intervenție - la fața locului Cinci echipaje de pompieri au intervenit pe strada Dacia...

Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023

Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023 Realizările echipei de țară a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Moldova în anul 2023 și oportunitățile de...

Ucraina suspendă serviciile consulare pentru bărbaţii care ‘fug de armată’ peste hotare

Ucraina suspendă serviciile consulare pentru bărbaţii care 'fug de armată' peste hotare Ucraina a suspendat până la noi ordine serviciile consulare pentru cetăţenii care au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.