Oraşul italian Modena a blocat organizarea unui eveniment consacrat reconstrucţiei oraşului ucrainean Mariupol

Publicat:

Oraşul italian Modena a blocat organizarea unui eveniment consacrat reconstrucţiei oraşului ucrainean Mariupol

Oraşul italian Modena a blocat, marţi, utilizarea unei săli publice pentru găzduirea unui eveniment privat consacrat reconstrucţiei oraşului ucrainean Mariupol, afirmând că respectivul eveniment pare să sprijine în mod deschis războiul lansat de Rusia contra Ucrainei, informează Reuters.

Port la Marea Azov situat în sudul Ucrainei, Mariupol a fost scena unora dintre cele mai intense lupte din prima parte a războiului lansat de Rusia împotriva ţării vecine în februarie 2022, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi:  Schengen – Fostul premier bulgar atacă dur Austria și vorbește despre șantaj: Și noi putem face asta!/ Apel la România

Oraşul ucrainean a fost distrus aproape complet de bombardamente înainte ca forţele ruse să îl ocupe în mai 2022, după un asediu masiv.

La conferinţa ‘Mariupol. Renaştere după război’, organizată de Asociaţia culturală Rusia – Emilia-Romagna şi ce urma să aibă loc în 20 ianuarie, urmau să fie dezbătute propuneri de reconstrucţie a oraşului ucrainean, printre invitaţi fiind consulul general al Rusiei la Milano, Dmitri Ştodin, conform website-ului organizatorilor.

Consiliul oraşului Modena a retras aprobarea pentru utilizarea sălii publice pentru evenimentul din 20 ianuarie după ”apariţia de noi informaţii”, indică o declaraţie a instituţiei.

Declaraţia adaugă că lista invitaţilor nu pare a fi în concordanţă cu angajamentul de a nu practica ideologii rasiste sau fasciste şi că se încalcă promisiunea Italiei de a promova pacea şi relaţiile internaţionale.

Citeşte şi: Turismul în Israel a crescut în 2023 în pofida războiului

Ambasadorul Ucrainei la Roma, Iaroslav Melnik, a calificat evenimentul drept ”o jignire deschisă la adresa memoriei miilor de victime civile”.

Decizia Consiliului oraşului Modena protejează ”comunitatea de răspândirea propagandei ruse în Italia”, a reacţionat ambasada Ucrainei la Roma, într-o postare pe platforma X (fosta Twitter).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.