Oraşul Liov a atins limita capacităţii de a ajuta refugiaţii strămutaţi de invazia rusă

Publicat:

Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, a atins limita capacităţii de a ajuta refugiaţii strămutaţi de invazia rusă, a declarat, luni, primarul oraşului, Andriy Sadoviy. Sute de mii de persoane strămutate au ajuns în Liov de când a început invazia, punând o presiune uriaşă asupra resurselor oraşului, relatează BBC, scrie news.ro .  

Andriy Sadoviy a spus că aproximativ 200.000 de persoane se află în prezent în Liov, iar aproximativ 50.000 de persoane trec prin gară în fiecare zi.


Citește și : Un aeroport secret din estul Europei, folosit de mai multe țări pentru a trimite arme în Ucraina

”Înţelegem că va fi un alt val”, a declarat Sadoviy. El a cerut organizaţiilor umanitare internaţionale să îşi intensifice asistenţa acordată oraşului.

Viktoria Khrystenko, un angajat al Primăriei oraşului, a declarat, luni, pentru BBC că toate paturile de adăpost temporar ale oraşului au fost luate şi a cerut companiilor locale să-şi deschidă vitrinele şi spaţiile de depozitare pentru a primi oamenii.

”Încercăm tot posibilul pentru a face faţă, dar nu am văzut niciodată aşa ceva. Ne aşteptăm la mai mulţi oameni. S-ar putea să fie milioane. Este un dezastru. Aceşti oameni nu au nimic, doar un bagaj, pentru că au avut doar trei minute la dispoziţie să fugă şi să-şi salveze vieţile”, a continuat ea.

Citește și : Primarul oraşului ucrainean Irpin: Evacuarea civililor din oraş este în curs de desfăşurare

Gara centrală din Liov a devenit un punct de referinţă pentru oamenii care fug de peste tot din ţară, în special cei care părăsesc oraşele unde au avut loc atacuri puternice, precum Harkov, Mariupol, Cernihiv şi Kiev.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin dublează plățile pentru cei care se înscriu să lupte în Ucraina

Putin dublează plățile pentru cei care se înscriu să lupte în Ucraina Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, încearcă să atragă voluntari suplimentari pentru războiul său împotriva...

Atac aerian masiv asupra Kievului

Atac aerian masiv asupra Kievului Kievul a fost atacat masiv, noaptea trecută, iar autoritățile califică atacul drept unui dintre cele mai violente de până acum. Citește...

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina

Adevăratul pericol pe care Trump l-ar putea reprezenta pentru Ucraina Acceptarea condiției Rusiei ca Ucraina să fie neutră ar putea lăsa țara la mila Moscovei. Ce...

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk

Rusia susţine că a cucerit încă o localitate în regiunea Doneţk Armata rusă a afirmat marţi că a cucerit un nou sat în regiunea Doneţk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.