Dorin Recean, despre perchezițiile de la Parlament: Republica Moldova se află sub atac hibrid
Republica Moldova se află sub atac hibrid, iar autoritățile trebuie să se asigure că țara este protejată de eventuale riscuri care afectează securitatea țării. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean într-un interviu pentru NewsMaker, după ce oamenii legii au descins în această dimineață la Parlament, într-un dosar penal pornit pentru trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova, în care este vizat șeful Direcției juridice, Ion Creangă.
„La acest subiect se va expune procuratura și serviciul de informații și Securitate imediat ce vor avea informațiile corespunzătoare. Este foarte important să comunicăm corect la aceste subiecte. Observăm o creștere a intensității lucrului anume în acest domeniu. De fapt, este o reflecție a faptului că astăzi suntem sub acest atac hibrid. Trebuie să ne asigurăm că noi ne protejăm de eventualele riscuri care să afecteze securitatea țării”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, potrivit moldova1.md.
Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat
Amintim că procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au descins în această dimineață, la Parlament. În rezultat, doi funcționari au fost reținuți pentru 72 de ore, pentru trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova. Este vorba de un angajat al Parlamentului și unul al Poliției de Frontieră. Aceștia sunt suspectați de comunicare cu un angajat al unei ambasade de la Chișinău, a precizat PCCOCS. Potrivit unor surse neoficiale obținute de Moldova 1, este vorba de Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.
Speakerul Igor Grosu a declarat, anterior, pentru presă, că în dosarul penal pornit pentru trădare de patrie este vizat Ion Creangă, șeful Direcției juridice a Parlamentului. Parlamentarul nu a confirmat, însă, reținerea lui Creangă.
Acesta este al doilea caz de spionaj în Republica Moldova, în ultimele două luni.
Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură