Oraşul Mikolaiv, ţinta unor bombardamente ruse masive; cel puțin doi morți

Publicat:

Oraşul Mikolaiv din sudul Ucrainei a fost ţinta unor bombardamente ruse masive, probabil “cele mai puternice” de la începutul războiului în februarie, care au provocat moartea a două persoane, au anunţat duminică autorităţile locale ucrainene, citate de France Presse, potrivit agerpres.

“Mikolaiv a fost bombardat astăzi. Probabil cel mai puternic până acum”, a scris primarul oraşului Oleksandr Senkevici pe Telegram, potrivit căruia “explozii puternice” au fost auzite de două ori în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică.


Citește și : Poliţia din Austria a arestat un tânăr sub suspiciuni de terorism

Guvernatorul regiunii, Vitali Kim, a raportat doi morţi, un cuplu de civili, în aceste lovituri.

Alte lovituri au vizat regiunile Harkov (est) şi Sumî (nord-est).

Unele clădiri au fost avariate într-o “serie de explozii” la Harkov, a declarat primarul celui de-al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, Igor Terekhov.

O persoană a fost ucisă şi două rănite în regiunea Sumî, care a fost ţinta a “mai mult de 50 de lovituri” în ultimele 24 de ore, potrivit guvernatorului Dmitro Jîvîtski.

Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Doneţk, unde Moscova îşi concentrează cea mai mare parte a atacurilor, a declarat că trei civili au fost ucişi şi opt răniţi în urma bombardamentelor de sâmbătă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă seară populaţiei să evacueze regiunea Doneţk din estul ţării, ale cărei oraşe sunt ţinta bombardamentelor mortale, pentru a scăpa de “teroarea rusă”, aminteşte AFP.

Citește și : Premierul australian vrea crearea unui organism reprezentativ al populaţiilor indigene în Parlament

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.