Orban lămureşte Bruxelles-ul: vrea să schimbe UE, nu să iasă din blocul comunitar

Publicat:

Orban lămureşte Bruxelles-ul: vrea să schimbe UE, nu să iasă din blocul comunitar

Ungaria trebuie să spună nu modelului european actual construit la Bruxelles, a declarat sâmbătă prim-ministrul Viktor Orban, la congresul partidului său Fidesz, adăugând că UE trebuie schimbată, mai degrabă decât abandonată.

Orban a reiterat opoziţia guvernului său faţă de începerea discuţiilor cu Ucraina cu privire la aderarea acesteia la UE, transmit stirileprotv.ro.


”Corectarea promisiunii greşite (de la Bruxelles) de a începe discuţiile (cu Ucraina despre aderarea la UE) va fi, de asemenea, sarcina noastră, deoarece Ucraina este acum la ani lumină de UE”, a spus Orban, adăugând că va lupta împotriva încercărilor UE pentru a stabili migranţii în Ungaria, potrivit Reuters.

Ungaria nu vrea Ucraina în UE

Orban, care a fost blocat într-o dispută cu Bruxelles-ul cu privire la fondurile UE îngheţate din cauza retragerii democratice a guvernului său, a declarat săptămâna aceasta că strategia UE de a trimite bani şi ajutor militar Ucrainei a eşuat şi că se opune începerii negocierilor de aderare cu Kiev.

Orban lămureşte Bruxelles-ul: vrea să schimbe UE, nu să iasă din blocul comunitar

Ucraina, care a solicitat să adere la UE la câteva zile după invazia Rusiei din februarie 2022, consideră aderarea drept o prioritate de vârf.

 

Problema începerii discuţiilor de aderare cu ţara va fi pe ordinea de zi la un summit al UE de luna viitoare.

 

Decizia de a invita Ucraina să înceapă discuţiile de aderare la summit este ”în pericol”, a declarat vineri un înalt oficial al blocului, citând rezistenţa maghiară care ar putea obstrucţiona unanimitatea a 27 de ţări UE drept unul dintre motive.

Orban: „Vom rezista ideilor nebuneşti ale birocraţilor de la Bruxelles”

În timp ce Ungaria iese dintr-o criză a inflaţiei, naţionalistul Orban a început săptămâna aceasta să militeze intens pentru alegerile parlamentare europene care vor avea loc în iunie anul viitor.

Orban lămureşte Bruxelles-ul: vrea să schimbe UE, nu să iasă din blocul comunitar

Guvernul său a trimis vineri un sondaj cetăţenilor săi prin care întreabă dacă UE ar trebui să aloce mai multe fonduri Ucrainei sau să îi acorde calitatea de membru.

”Vom rezista ideilor nebuneşti ale birocraţilor de la Bruxelles, invaziei migranţilor, propagandei de gen şi vom rezista iluziilor legate de război (din Ucraina) şi de aderarea nepregătită a Ucrainei la UE”, a spus Orban partidului său, care este la guvernare din 2010.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului

Depozitul ascuns în munți care poate salva lumea. Unde a fost construit și ce se află în interiorul mastodontului Un depozit ascuns în munți, într-un...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025 Guvernul german intenționează să aprobe miercuri bugetul pentru 2025, după luni de dispute, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.