Orban s-a întâlnit cu Trump la Mar-a-Lago

Publicat:

Orban s-a întâlnit cu Trump la Mar-a-Lago

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că a avut o întâlnire cu fostul președinte american Donald Trump la reședința acestuia din Florida, notează BBC.

„A fost o mare onoare pentru mine să îl vizitez astăzi pe președintele Donald Trump la Mar-a-Lago. Am discutat despre modalitățile de a obține pacea. Vestea bună a zilei: el va rezolva această problemă!” – a scris Orban pe social media X, însoțind postarea cu o fotografie comună.


Citeşte şi: Sfârşitul unui summit NATO bântuit de vârsta lui Joe Biden – Stiripesurse.md

„Mulțumesc, Viktor. Pacea trebuie să vină cât mai curând posibil. Prea mulți oameni au murit într-un război care nu ar fi trebuit să înceapă niciodată!” – a scris Trump pe rețeaua sa socială Truth Social.

Orban s-a întâlnit cu Trump la Mar-a-Lago

Precizăm că Ungaria este considerată una din puținele, daca nu singura, țară din UE relativ apropiată de Rusia lui Putin, după lansarea invaziei din Ucraina. Budapesta încercat să blocheze sau să atenueze multe din sancțiunile internaționale impuse Rusiei pentru război, dar până la urmă a urmat toate sancțiunile.

Anterior, Donald Trump, cel mai probabil candidat al Partidului Republican la președinția SUA în alegerile prezidențiale din 2024, a declarat în repetate rânduri că, dacă va câștiga, va putea ajunge la un acord de pace între Rusia și Ucraina „în 24 de ore”, chiar înainte de a-și prelua funcția.

Potrivit unui raport Reuters, planul prezentat lui Trump de consilierii săi pentru a pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei stipulează că Kievul va primi arme americane numai dacă va intra în negocieri de pace cu Rusia. În același timp, Washingtonul ar trebui să avertizeze Moscova că, dacă refuză să negocieze, sprijinul SUA pentru Ucraina va fi consolidat. În același timp, este prevăzută o încetare a focului bazată pe liniile de contact existente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.