Ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din perioada 25-26 aprilie a fost completată

Publicat:

Ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din perioada 25-26 aprilie a fost completată

Biroul permanent a aprobat, astăzi, suplimentul la ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului, care urmează să se desfășoare în perioada 25-26 aprilie 2024, transmite MOLDPRES.

Astfel, vor fi propuse spre adoptare inițiativa legislativă care are drept scop extinderea beneficiarilor de stagii plătite în serviciul public, documentul care prevede încadrarea în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală a refugiaților ucraineni angajați, precum și proiectul de lege care vizează modificarea unor acte normative din domeniul educației. De asemenea, deputații vor examina, în a doua lectură, modificări la Legea privind deșeurile, la Legea contabilității și raportării financiare, la Legea cu privire la Centrul Național Anticorupție etc.


Citește și: Discuții în Parlament: „Infrastructura de alimentare cu apă, sanitație și igienă în școli necesită îmbunătățiri substanțiale.”

Pe ordinea de zi a mai fost inclusă examinarea, în mod prioritar, a proiectului de lege privind rețeaua de colectare de informații contabile despre venituri și activitatea economică a exploatațiilor agricole. La fel, în prima lectură, va fi examinată inițiativa legislativă care are drept scop eficientizarea activității parcurilor industriale.

Săptămâna viitoare, deputații vor examina și ratificarea mai multor acorduri: Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, Faza II”, Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Franceze cu privire la cooperarea în domeniul apărării, Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru Proiectul „Locuințe publice III”.

De asemenea, la următoarele ședințe în plen ale Parlamentului vor fi audiate Raportul de activitate a Consiliului de supraveghere și dezvoltare al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023, al Instituției Publice Companiei „Teleradio-Moldova” și Raportul privind executarea bugetului furnizorului public național de servicii media Instituția Publică Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023.

Joi, 25 aprilie, ședința în plen a Parlamentului va începe la ora 11:00.

img24002897

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.