Organizaţiile de ajutor umanitar din Afganistan se confruntă cu izolarea internaţională

Publicat:

Organizaţiile de ajutorare din Afganistan şi-au exprimat frustrarea faţă de numeroasele provocări cu care se confruntă lucrând în ţară, pe măsură ce se profilează o criză umanitară devastatoare, notează vineri DPA, potrivit agerpres.

Sancţiunile internaţionale, restricţiile bancare şi refuzul comunităţii internaţionale de a recunoaşte guvernul taliban sunt toate citate ca factori ce împiedică activitatea agenţiilor umanitare în Afganistan.


Citeşte şi: Marea Mediterană, scena unui exerciţiu militar ieşit din comun! 6.000 de militari au fost mobilizaţi – Black News

Mai presus de toate, spune directoarea pentru Afganistan a Comitetului Internaţional de Salvare (IRC), Vicki Aken, sancţiunile internaţionale provoacă probleme grave în ceea ce priveşte plata personalului şi acoperirea costurilor operaţionale.

După ce talibanii au pus mâna pe putere în august, ţările donatoare au încetat plăţile ajutoarelor, rezervele băncii centrale afgane au fost îngheţate şi transferurile bancare internaţionale către ţară suspendate.

O organizaţie poate retrage în prezent maximum 25.000 de dolari pe lună din contul său bancar. Însă IRC are nevoie de 400.000 dolari numerar pe săptămână pentru a-şi finanţa activitatea.

A durat cel puţin o lună pentru a găsi modalităţi de a aduce bani în ţară şi a putea finanţa personalul şi activităţile, spune Aken, adăugând că trebuie găsită o soluţie la criza bancară.

O altă provocare este că deşi guvernul taliban nu este recunoscut la nivel internaţional, el este încă autoritatea cu care agenţiile de ajutor trebuie să trateze.

Citeşte şi: În interiorul vieții ‘ciudate şi excentrice’ a CEO-ului demisionar de la Twitter, Jack Dorsey – Black News

ONG-urile îşi pun acum întrebarea dacă ar trebui sau nu să continue să plătească taxe în Afganistan, în timp ce unii donatori îndeamnă la refuz. “Dar atunci poate că guvernul ne va da afară din ţară”, explică ea.

Cu toate acestea, Aken mai spune că au existat unele evoluţii pozitive, inclusiv primirea ei politicoasă la întâlniri cu oficiali talibani în ciuda faptului că este femeie şi cetăţean american, precum şi faptul că femeilor membre ale personalului IRC li s-a permis până acum să-şi reia activitatea la nivel naţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris Moda se află într-o perioadă de tranziție, așa cum a fost evident...

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: ‘Situația a scăpat de sub control’

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: 'Situația a scăpat de sub control' Epidemiologii italieni au tras un semnal...

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH)

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH) Hedi Slimane, director artistic, de creaţie şi imagine la Céline din ianuarie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.