Organizaţiile Soros au atacat legea ungară

Publicat:

Organizaţiile Soros au atacat legea ungară

Organizaţiile Soros, reunite într-o coaliţie, numită Coaliţia Civilizaţie, au început să adune susţinători împotriva Legii ungare privind protecţia suveranităţii naţionale. Ceea ce nu este o coincidenţă, deoarece în legătură cu aceste organizaţii ne-guvernamentale (ONG) se poate crede că încearcă indirect să intervină în politica internă ungară, cum ar fi viitoarele alegeri europene și locale, cu ajutorul banilor din străinătate.

Campania de strângere de semnături împotriva Legii Suveranităţii a fost lansată şi va fi condusă de un grup ai căror aproape toți membrii au desfăşurat activitatea în ultima perioadă şi cu ajutorul fundaţiilor lui George Soros, şi au fost formaţi pentru a fi activişti anti-guvernamentali, respectiv s-au specializat pentru susţinerea migranţilor şi a comunităţii LGBT, potrivit informaţiilor ziarului ungar “Magyar Nemzet”, preluate de stiripesurse.ro.

Petiţia a fost lansată în principiu în numele a “o sută de organizaţii ale societăţii civile”, dar în realitate este un grup mai restrâns, fiind voba despre organizaţiile Soros, reunite într-o coaliţie, numită Coaliţia Civilizaţie, care a început să adune susţinători împotriva noii legi din Ungaria. Aceasta nu este o coincidenţă, deoarece în legătură cu aceste organizaţii ne-guvernamentale (ONG) se poate crede că încearcă indirect să intervină în politica internă ungară, cum ar fi viitoarele alegeri europene și locale, cu ajutorul banilor din străinătate. Ceea ce, conform Legii Suveranităţii, poate fi pedepsit mult mai sever în viitor.


Organizaţiile Soros au atacat legea ungară

Printre membrii Coaliţiei Civilizaţie se numără, de exemplu, şi organizaţia numită Campaign to Stop Killer Robots, care include mai multe organizații Soros în rândul membrilor comisiei sale de conducere şi care se bucură de sprijinul Institutului pentru o Societate Deschisă (Open Society Institute, OSI).Una dintre aceste organizaţii este şi Human Rights Watch care anterior a primit de la OSI pentru zece ani un sprijin de sute de milioane de dolari în vederea susţinerii unor acţiuni de provocare.

Un alt membru al acestei coaliţii este şi Asociația Comunităților Alternative (Alternatív Közösségek Egyesülete), din Debreţin, care din 2017 a primit un total de 2,2 milioane de dolari de la Open Society Foundation (OSF), cealaltă organizație a lui Soros.

Citeşte şi: Un alt om de vază din România vine la Chişinău să pună Moldova pe roate – Stiripesurse.md

Asociaţia a început să organizeze proteste încă de anul trecut împotriva unei uzine de acumulatoare, care urmează să fie construită în Ungaria, respectiv împotriva investiţiilor susţinute de Guvern. Un alt membru al grupului este şi Asociația Artemise (Artemisszió Egyesület), din Budapesta, susţinută de Soros în cadrul Programului pentru Egalitate şi Antidiscriminrae, precum şi Asociaţia Oraşul este al Tututor (Város Mindenkié), fondată de Bálint Misetics, consilier al primarului general, Gergely Karacsony, şi care a beneficiat, de asemenea, în mod indirect, de sprijin din străinătate.

Din acest grup mai face parte şi organizaţia Amnesty International, al cărui lider din Ungaria, Dávid Vig, poate fi considerat omul rețelei Soros. Un alt membru este şi Asociaţia pentru Artă (ARC művészeti társaság), organizatorul publicităţii stradale, care a primit, de asemenea, milioane de dolari de la fundaţia lui Soros pentru campania sa intitulată “Foloseşte-te de dreptul tău – votează”.

Organizaţiile Soros au atacat legea ungară

Din colectorii de semnături face parte şi Fundaţia Autonomia (Autonómia Alapítvány), din Budapesta, care a primit peste trei sute de mii de dolari de la OSI, în jurul anilor 2016, 2017, și a fost membru al consorțiului de patru membri condus de Fundaţia “Ökotárs” (Partener ecologic), care a fost susţinută din belşug din străinătate. Din grup mai face parte şi Fundaţia Civil College, care a primit aproape două milioane și jumătate de dolari de la OSI până în 2021; Fundația Cromo, care a primit peste 23.000 de dolari în 2016 pentru a ajuta unele inițiative activiste în social media.

Printre colecționarii de semnături se află şi Asociația Dialog  (Dialóg Egyesület) din Miskolc, și Fundația pentru Tineretul Democratic (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány), din Budapesta, care au fost susținute și de OSF. Această din urmă organizație a susținut, de asemenea, prelegeri pe marginea temelor LGBT cu privire la fezabilitatea programelor de sensibilizare a școlilor.

Reţeaua Educatorilor pentru Drepturile Omului (Emberi Jogi Nevelők Hálózata), considerată membră a grupului, şi-a desfăşurat activitatea prin programele Centrului European de Tineret (Európai Ifjúsági Központ) din Budapesta. Ei sunt cei care au organizat cursuri de sensibilizare pentru tineret cu vârsta cuprinsă între 11-13 ani despre discriminare, islamofobie, xenofobie, refugiați, discurs de ură, rasism şi drepturile LGBTQ.

Un alt membru al coaliţiei este şi Fundaţia Forţa Umanităţii (Emberiség Erejével Alapítvány), care reprezintă, de asemenea, în mod regulat, cauzele LGBTQ. Organizația din Pécs, judeţul Baranya, a primit sume uimitoare – 836 milioane dolari – de la OSF în perioada 2017-2021.

Organizaţiile Soros au atacat legea ungară

Unul dintre cei care au lansat petiţia este şi Clubul Energiei (Energiaklub), fondat de Ada Ámon, consilier al primarului general Gergely Karácsony, candidat al opoziţiei la funcţia de ministrul al mediului. Fosta preşedintă a asociaţiei a primit, în anii 2015 și 2016, 145.000 de dolari, aproximativ 37,5 milioane de forinţi de la OSI.

Institutul “Eötvös Károly” din Budapesta este un alt mebru al Coaliţiei Civilizaţie, care a fost fondat de Fundaţia lui Soros, sub conducerea fostului candidat al opoziţiei la funcţia de şef al statului, László Majtényi, precum şi Fundaţia Rădăcini şi Aripi (Gyökerek és Szárnyak Alapítvány), cu sediul tot la Budapesta, care a beneficiat de aproape 25 de mii de dolari de la Soros, Societatea Háttér, una dintre cele mai importante organizații LGBT din Ungaria, care a primit aproximativ 200 de mii de dolari de la OSI, Platforma Umană (Humán Platform), înfiinţată de Márton Gulyás şi susţinută, de asemenea, de Soros, care în ultima perioadă a fost folosită pentru a canaliza aici banii colectați pentru demonstrații anti-guvernamentale.

Desigur, printre iniţiatori se numără şi Comitetul Helsinki din Ungaria, care a fost umplut cu milioane de dolari de Soros; baza de date K-monitor, susținută cu peste 200.000 de dolari de miliardar; Şcoala pentru viaţa publică (Közélet Iskola), fondată de András Pikó, actual primar al sectorului VIII al Budapestei, și de șeful de campanie a acestuia, Tessa Udvarhelyi; Asociaţia Femei Europene Maghiare (Menők Egyesület), condusă de Rita Perintfalvi, cunoscută pentru manifestările sale împotriva bisericii, și Societatea Europeană din Ungaria (Magyarországi Európa Társaság). Printre “civilizatori” se află şi TASZ (Társaság a Szabadságjogokért – Asociaţia pentru Drepturi şi Libertăţi), care a primit de la Fundaţia lui Soros 1,7 milioane de dolari, precum şi organizaţia Transparency International, care a beneficiat de aproape 300.000 de dolari până în 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.