Organizatorii Summer Fest anulează prestația cântărețului rus, Jah Khalib în urma valului de critici

Publicat:

Organizatorii Summer Fest anulează prestația cântărețului rus, Jah Khalib în urma valului de critici

Interpretul rus Jah Khalib nu va mai ajunge la ediția 2024 a festivalului de muzică Summer Fest. Organizatorii evenimentului au făcut anunțul cu puțin timp în urmă, în mediul online.

Decizia de a anula prestația lui Jah Khalib ar fi fost luată mai devreme, însă, potrivit organizatorilor, anunțul nu a putut fi făcut atunci din motive „logistice și organizatorice”.


„Dragi prieteni, în legătură cu evenimentele şi ştirile recente, performanța lui Jah Khalib la Summer Fest este ANULATĂ. Din cauza unor factori logistici și confidențiali, nu a fost posibil să anunțăm oficial și deschis decizia luată mai devreme”, au scris organizatorii festivalului pe rețelele de socializare, scrie jurnal.md.

În final, organizatorii au ținut să reamintească despre faptul că Summer Fest este, în definitv, un eveniment despre muzică, solicitând respect din partea cetățenilor.

„Organizarea unui eveniment de o amploare similară necesită mult efort și o pregătire îndelungată, fapt care nu permite sa luăm decizii impulsive. Vă reamintim că Summer Fest este un festival ce are ca element central doar muzica. Vă mulțumim pentru răbdare și vă rugăm să fiți respectuoși. Vă dorim tuturor liniște și pace!”, se mai arară în mesajul organizatorilor.

Citește și: GALERIE FOTO Republica Moldova marchează Ziua Drapelului de Stat

Amintim că în ulrimele zile, mai mulți reprezentanți ai societății civile, oameni de cultură și influenceri s-au sesizat în legătură cu potențiala prestație a lui Jah Khalib în scena Summer Fest. Acesția au cerut ca interpretul să nu mai cânte la Chișinău.

Valul de repulsie împotriva acestuia a fost generat de mai multe expuneri misogine în spațiul public, prin care Jah Khalib justifica inclusiv actul de viol asupra femeilor. De exemplu, în 2022, acesta susținea că „85% dintre femei sunt violate, pentru că sunt în hainele nepotrivite, în locurile nepotrivite și în momentele nepotrivite”.

Summer Fest este un festival local de muzică, organizat la Grădina Botanică din Chișinău începând cu anul 2017. Ultima dată când Jah Khalib a evoluat pe scena acestui eveniment este august 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Patru tineri au desfășurat stagii plătite în cadrul Secretariatului Parlamentului

Patru tineri au desfășurat stagii plătite în cadrul Secretariatului Parlamentului Patru tineri, beneficiari ai programului de stagii plătite în serviciul public, și-au încheiat stagiile desfășurate...

Negocierile de aderare la UE ar putea începe mai devreme decât se anticipa

Negocierile de aderare la UE ar putea începe mai devreme decât se anticipa Viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, speră ca prima conferință interguvernamentală, în...

Percheziții la vamă. Doi inspectori ar fi luat sistematic mită de sute de euro

Percheziții la vamă. Doi inspectori ar fi luat sistematic mită de sute de euro Percheziții matinale la Postul Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud.  Doi inspectori...

De ce se confruntă politicienii germani cu creşterea violenţelor

De ce se confruntă politicienii germani cu creşterea violenţelor Atacatorii îmbrăcaţi în negru l-au bătut atât de rău pe Matthias Ecke în timp ce punea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.