X

Orice amestec în afacerile interne ale Chinei, ‘menit eşecului’, afirmă ambasadorul Zhang Jun la ONU

“Orice încercare de a folosi Hong Kong-ul pentru a interveni în afacerile interne ale Chinei este sortită eşecului”, a afirmat vineri ambasadorul chinez la Naţiunile Unite, Zhang Jun, după o videoconferinţă informală a Consiliului de Securitate, relatează AFP, scrie agerpres.

În cursul acestei sesiuni solicitate de Washington şi Londra cu privire la controversata lege privind securitate naţională propusă de Beijing pentru Hong Kong, diplomatul ”a cerut Statelor Unite şi Regatului Unit să înceteze să formuleze acuzaţii fără fundament împotriva Chinei”, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice chineze.

Citește și : Primul deces al unui bebeluş din cauza COVID-19 în Elveţia

Congresul Naţional al Poporului – CNP, organul legislativ din China – a adoptat joi legea securităţii naţionale pentru Hong Kong, notează dpa.

Reglementarea a declanşat noi proteste în Hong Kong şi a provocat reacţii critice din partea Statelor Unite, care consideră că Beijingul afectează astfel statutul de centru financiar internaţional al fostei colonii britanice.

Legea chineză are precădere faţă de legislaţia internă din Hong Kong în privinţa acţiunilor apreciate drept ameninţări la adresa securităţii naţionale şi acţiuni de subminare a puterii de stat în teritoriul semiautonom Hong Kong.

Citește și : 241 de persoane ţinute captive de Boko Haram eliberate în Nigeria

Tags: Beijinghong konglondravideoconferinţăwashingtonZhang Jun
Categorii: Știrile zilei