PA confirmă autenticitatea scrisorii adresată către candidații nepromovați de către Comisia Pre-Vetting

Publicat:

PA confirmă autenticitatea scrisorii adresată către candidații nepromovați de către Comisia Pre-Vetting

Procuratura Anticorupție (PA) confirmă autenticitatea scrisorii semnate de șefa instituției, Veronica Drăgălin, care a fost adresată candidaților nepromovați de către Comisia Pre-Vetting.

Citește și: Și-a ucis soția, a îmbrăcat-o frumos, a machiat-o și a sunat la 112


„Ca urmare a unei analize a probelor recent obținute în cadrul unui dosar penal, Procuratura Anticorupție a acționat imediat să prevină un risc pentru sistemul de justiție și cauzele penale de corupție la nivel înalt aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție. După informarea conducerii țării și președinților Comisiei Pre-Vetting și Comisiei Vetting a Procurorilor, Procuratura Anticorupție a informat și persoanele a cărora drepturi fundamentale au fost afectate”, se menționează în comunicatul PA.

De asemenea, în document se menționează Procuratura Anticorupție nu are scopul să discrediteze procedura de pre-vetting și vetting.

PA confirmă autenticitatea scrisorii adresată către candidații nepromovați de către Comisia Pre-Vetting

„Nu procurorii și judecătorii din Republica Moldova sunt cei care au promovat un candidat în CSM cu un dosar penal activ pe acte de corupție. Nu procurorii și judecătorii sunt cei care au confirmat integritatea unui membru CSP care avea legături și tranzacții financiare dubioase și care a sabotat concursul pentru funcția de Procuror General. Nu procurorii și judecătorii sunt cei care au publicat articole în mass-media internațională despre un membru al Comisiei Vetting. Și nu procurorii și judecătorii din sistem astăzi sunt cei care în 2013-2014, în timp ce Frauda Bancară și Laundromatul erau în derulare, aveau întâlniri și discuții cu Veaceslav Platon, Ilan Șor sau alți fugari condamnați la ani grei de închisoare”, se menționează în comunicatul PA.

Totodată, procurorii anticorupție afirmă că „mai există oameni toxici” în sistemul justiției și garantează că aceștia vor fi trași la răspundere disciplinară de CSM și CSP reformate, iar integritatea lor financiară va fi verificată în continuare de Autoritatea Națională de Integritate.

„Acești oameni toxici vor fi trimiși la închisoare de procurori și judecători integri care în ziua de azi lucrează în continuare la investigații împotriva procurorilor și judecătorilor corupți, aplicând proceduri penale care respectă drepturile omului, sunt transparente și obiective”, se mai menționează în document.

PA confirmă autenticitatea scrisorii adresată către candidații nepromovați de către Comisia Pre-Vetting

Precizăm că ieri, în spațiul public a ajuns o scrisoare expediată de mai multor procurori și judecători, semnată de șefa de la Anticorupție, Veronica Drăgălin,  în care se menționează  că membra comisiilor Vetting și pre-Vetting, Tatiana Răducanu, ar avea legături cu fugarii Veaceslav Platon și Ilan Șor.

Ulterior, membrul Comisiei Pre-Vetting și membrul Comisiei de evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, și-a depus cererea de demisie. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Veronica Roșca, care comenta că „indiferent cât de tare se opun corupții din sistem, procesul de evaluare a integrității procurorilor și judecătorilor va continua”.

La rândul său, Răducanu a calificat acuzațiile invocate drept  „false”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.