Palestinian legat pe capota unui vehicul militar în timpul unei operaţiuni israeliene la Jenin

Publicat:

Palestinian legat pe capota unui vehicul militar în timpul unei operaţiuni israeliene la Jenin

Soldaţi israelieni au legat un palestinian rănit de capota unui vehicul militar în cursul unei operaţiuni a armatei israeliene la Jenin, potrivit declaraţiilor armatei duminică, admiţând că soldaţii au încălcat regulile armatei, potrivit AFP.

Imagini cu această scenă care s-a produs sâmbătă au devenit virale şi arată un bărbat, vizibil rănit, legat de capota unui jeep care trecea pe o strada relativ îngustă, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Potrivit unor surse medicale, acesta ar fi Moujahid Fayyad, originar din Jabriyat, localitate între Burqin şi Jenin, în nordul Cisiordaniei.

“În cursul operaţiunilor antiteroriste vizând capturarea unor suspecţi căutaţi în regiunea Wadi Burqin, unii terorişti au deschis focul asupra trupelor”, a indicat armata.

În cursul acestui schimb de focuri între soldaţi şi persoane înarmate, “unul dintre suspecţi a fost rănit şi capturat”, explică armata.

El a fost “legat”de vehicul în cadrul arestării sale, afirmă armata, precizând că această arestare a fost făcută “încălcându-se ordine şi proceduri operaţionale standard”.

“Comportamentul trupelor în înregistrarea video nu este conformă valorilor” armatei israeliene, adaugă comunicatul, în care se precizează că o anchetă este în curs.

Potrivit armatei, bărbatul legat de vehicul a fost ulterior transferat Semilunii Roşii palestiniene pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

Medici de la spitalul Ibn Sina din Jenin au confirmat pentru AFP că Fayyad că este îngrijit în cadrul spitalului.

Oraşul Jenin şi taberele de refugiaţi din jur sunt de mai mulţi ani scena unor confruntări între armata israeliană şi grupuri armate palestiniene.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Nivelul de violenţă în Cisiordania, care era deja ridicat înaintea războiului în Fâşia Gaza între Israel şi Hamas, nu a făcut decât să se intensifice din 7 octombrie, după un atac fără precedent al grupării islamiste în sudul Israelului.

Potrivit autorităţilor palestiniene, în acest teritoriu, cel puţin 553 de palestinieni au fost ucişi de soldaţi israelieni sau de colonişti după ce a izbucnit războiul în Gaza. Atacurile palestinienilor au ucis cel puţin 14 israelieni în Cisiordania în aceeaşi perioadă, potrivit unui bilanţ AFP în baza cifrelor oficiale israeliene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum se mai ‘simte’ cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024?

Cum se mai 'simte' cafeaua noastră cea de toate zilele în 2024? Pe 1 octombrie sărbătorim Ziua Mondială a Cafelei. E – la fel ca...

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei

Bombă de o tonă din Al Doilea Război Mondial, găsită în sudul Budapestei O bombă de producţie americană din Al Doilea Război Mondial, cu greutatea...

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România

Copii, bolnavi sau răniți în raidurile israeliene din Gaza, tratați în spitale din România România primește răniți și bolnavi palestinieni, într-o misiune internațională de evacuare...

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, în provincia estică Doneţk

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, în provincia estică Doneţk Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului Vuhledar, un avanpost al armatei ucrainene...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.