Palestinienii au declanşat o grevă în Ierusalimul de Est pentru a protesta împotriva unei operaţiuni a forţelor israeliene

Publicat:

Palestinienii au declanşat miercuri o grevă în Ierusalimul de Est pentru a protesta împotriva unei operaţiuni lansate de forţele de securitate israeliene după ce o femeie soldat a fost ucisă într-un atac, relatează France Presse, potrivit agerpres

Magazinele au rămas închise în Oraşul Vechi şi pe principala stradă comercială din Ierusalimul de Est, sector palestinian ocupat şi anexat de Israel.


Citește și : Britanic suspectat că a ajutat un oligarh să ‘fenteze’ sancţiunile

Femeia soldat israeliană a fost ucisă sâmbătă seară la punctul de control Shuafat, o tabără de refugiaţi palestinieni din Ierusalimul de Est.

De atunci, armata şi poliţia israeliană desfăşoară o vânătoare de oameni pentru a încerca să-l găsească pe autorul acestui atac, încercuind în special tabăra Shuafat.

Ciocniri au izbucnit între forţele israeliene puternic înarmate şi palestinieni care aruncau cu pietre în tabără.

Potrivit lui Kazem Abu Khalaf, un purtător de cuvânt al Agenţiei Naţiunilor Unite responsabilă cu ajutorul pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), controlul înăsprit la intrare şi violenţa au dus la închiderea şcolilor şi a centrelor de sănătate ale agenţiei în tabără.

“Situaţia de acolo este tensionată”, a declarat el pentru AFP, precizând că se adună tone de deşeuri necolectate.

În timpul unei vizite în tabără, deputatul arab israelian Ahmed Tibi a vorbit marţi despre “suferinţă la Shuafat”, descriind “persoane bolnave sau rănite care se luptă să iasă din tabără pentru tratament, brutării goale, medici şi asistente care nu pot avea acces”.

“Pentru a ieşi din tabără, trebuie să stai la coadă în maşină timp de trei sau patru ore. Este o pedeapsă colectivă”, a denunţat el.

Locuitorii din Shuafat au îndemnat marţi seară la “nesupunere civilă” împotriva măsurilor israeliene.

Marţi, un al doilea soldat israelian a fost ucis într-un nou atac, în apropiere de Nablus, în nordul Cisiordaniei ocupate şi scena unor ciocniri şi operaţiuni israeliene în ultimele luni.

Miercuri, armata israeliană a declarat că a blocat drumurile care duc spre acest oraş, de asemenea în grevă.

Citește și : Britanic suspectat că a ajutat un oligarh să ‘fenteze’ sancţiunile

În urma atacurilor mortale antiisraeliene din martie şi aprilie, armata israeliană a intensificat operaţiunile şi arestările în Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967, în special în sectoarele Jenin şi Nablus.

Aceste raiduri israeliene, adesea însoţite de ciocniri cu populaţia palestiniană, au făcut peste o sută de morţi în rândul palestinienilor, cel mai ridicat bilanţ în Cisiordania de aproape şapte ani, potrivit ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.