Palestinienii sunt dispuşi să dialogheze cu premierul israelian, oricine ar fi el

Publicat:

Palestinienii sunt dispuşi să dialogheze cu viitorul prim-ministru israelian, oricine ar fi acesta, a asigurat miercuri la Oslo ministrul palestinian de externe, a doua zi după alegerile legislative din Israel, informează France Presse, scrie agerpres.

“Oricine ar fi responsabilul capabil să formeze un guvern, noi suntem dispuşi să ne aşezăm împreună la masa negocierilor cu el sau cu ea pentru a le relansa”, a declarat Riyad al-Maliki jurnaliştilor.


Citește și : Rebelii houthi din Yemen ameninţă să lovească ‘zeci de ţinte’ din Emiratele Arabe Unite

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu, aflat aproape la egalitate cu rivalul său Benny Gantz, nu pare în măsură să formeze un guvern, deschizând astfel calea unor negocieri dificile pentru formarea unei coaliţii.

“Când israelienii se vor fi pus de acord pentru a constitui un guvern, ei vor vedea că suntem pregătiţi să negociem pe bazele dreptului internaţional şi rezoluţiilor Naţiunilor Unite”, a subliniat Al-Maliki.

Şeful diplomaţiei palestiniene, care îl însoţeşte pe preşedintele Mahmoud Abbas în capitala norvegiană, a reafirmat de altfel ataşamentul autorităţii palestiniene faţă de soluţia cu două state, israelian şi palestinian, coexistând alături, o perspectivă ameninţată de promisiunile de campanie ale lui Netanyahu.

Acesta din urmă îşi anunţase de fapt săptămâna trecută intenţia de a anexa coloniile evreieşti din Valea Iordanului dacă este reales.

Citește și : Administraţia Trump revocă dreptul statului California de a-şi fixa propriile norme pentru noxele automobilelor

Chiar dacă a precizat că această anexare nu ar cuprinde localităţile palestiniene, cum ar fi Ierihon, acestea ar fi în realitate atunci încercuite.

ONU a avertizat împotriva acestui proiect care “ar fi devastator pentru posibilitatea de relansare a negocierilor, pentru pacea regională şi pentru esenţa înseşi a unei soluţii cu două state”.

Vizita lui Mahmoud Abbas şi Al-Maliki la Oslo intervine înaintea unei reuniuni săptămâna viitoare la New York a Grupului donatorilor pentru Palestina (AHLC), prezidat de Norvegia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.